Ostali sportovi

FOTO: Zenički karate klub PERFEKT osvojio pet medalja na turniru u Crnoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri našeg Karate klub Perfekt Zenica, U nedjelju 03.12.2023.godine smo nastupali na prestižnom tradicionalnom Međunarodnom karate turniru * 44. KUP OSLOBOĐENJA PODGORICE – TROFEJ LOB* u Podgorici Crna Gora. Turnir je okupio iz 7 država 45 klubova 590 takmičara sa preko 850 prijava. ž

Našim prijateljima karate klubu *BUDUĆNOST* Podgorica i gospodinu Rajku Vujoševiću iskrene čestitke za organizaciju i posebno za gostoprimstvo i prijateljski odnos. Zadužili su nas da uzvratimo učešće na njihovom turniru, jer su bili oni kod nas na * PERFEKT OPEN ZENICA 2023 * u Zenici.

Naš klub je učestvovao sa dvije takmičarke Amina Mušinović i Merjem Bošnjak u 6 kategorija kate i borbe. Ukupno smo osvojili 5 medalja i to 1 zlatna, 1 srebrena i 3 bronzane medalje.

Amina Musinović je osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u borbama djevojčice 10 godina do 40 kg. U kategoriji kate se borila za medalju i zauzela 4 mjesto.

Merjem Bošnjak je osvojila dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u borbama djevojčice 10 godina 40+ kg i 11 godina 44+ kg. Srebrenu medalju i drugo mjesto je osvojila u kategoriji kate 10 godina 4-1 Kyu, dok je prvo mjesto i zlatnu medalju osvojila u kategoriji kate 10 godina apsolutni nivo.

Izuzetno sam zadovoljan i ponosan na moje djevojčice. Pokazale i dokazale su da se trud, rad i ulaganje isplati, te da se u našem klubu radi izuzetno kvalitetan karate.

Ekipu našeg kluba je predvodio glavni trener kluba Nermin Bošnjak uz roditeljsku podršku Sedada Mušinovića.

Klub nastavlja sa svakodnevnim treninzima u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu, te pozivamo sve stare članove da nastave sa treninzima i pozivamo sve zainteresirane da postanu dio PERFEKT PORODICE.

Klub idući vikend učestvuje na 3.KOLU ZDK LIGE u Zavidovićima, koji će nam biti 36 turnir u ovoj godini. U petak 22.12.2023.godine organizujemo klupsko polaganje za pojaseve čime završavamo sa aktivnostima za 2023.godinu.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno