Ostali sportovi

FOTO: Zenički karate klub Perfekt osvojio jedanaest medalja na turniru “Lukavac 2022”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

KK Perfekt je nastupao na 22. Karate kup “Lukavac 2022”. Tehnički organizator je karate klub “Sensei” Turija-Lukavac kome idu iskrene čestitke na vrhunskoj organizaciji i toplom gostoprimstvu. Moramo napomenuti da je naš prijteljski klub *Sensei* prije dvije sedmice nastupao na našem turniru *PERFEKT OPEN ZENICA 2022* u Zenici, te da nastavljamo graditi prijateljske odnose.

Na karate kupu je učestvovalo preko 440 takmičara sa 530 prijava iz 44 karate kluba iz Bosne i Hercegovine.

Zenički karate klub *PERFEKT* je nastupao sa 8 takmičara i ukupno smo osvojili 11 medalja i to:

– Bojić Ismail je uspješno osvojio dva treća mjesta i dvije bronzane medalje.
– Zlotrg Fahrudin je uspješno osvojio drugo mjesto i srebrenu medalju u kategoriji 8 godina, te u kategoriji do 7 godina učesničku medalju.
– Huseinspahić Demir je osvojio treće mjesto i bronzanu medalju u katama.
– Mlivić Sarah je uspješno osvojila dva treća mjesta i dvije bronzane medalje u katama i borbama.
– Rašić Tea je uspješno osvojila treće mjesto i bronzanu medalju u borbama.
– Bošnjak Merjem je dominirala u kategoriji borbe 8/9 godina preko 36 kg gdje je uspješno pobjedila sve protivnice i osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.
– Najbolji nastup i najveće medalje u katama i borbama je osvojila naša Amina Isaković, koja je nakon tri pobjede u katama osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju, dok je u borbama osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.
– Naša Kadragić Amna je uspješno pobjedila tri kruga u izuzetno teškoj, brojnoj i kvalitetnoj kategoriji kata, te zauzela 4 mjesto, ali nažalost bez medalje ovaj put.

Izuzetno smo ponosni na našu djecu i posebno se moramo zahvaliti roditeljima na ogromnoj podršci za sve aktivnosti koje naš klub radi i organizuje. Na djeci se vidi ogroman napredak i dokazali su naš kvalitet i da se trud i rad uvijek isplati i da uspjeh obavezno mora doći. Posebno smo ponosni što su naša djeca postala pravi sportisti i drugari, te su se naučili nositi i sa porazima i sa pobjedama. A najviše se ponosimo što su djeca postala prava ekipa, te se međusobno bodre i podržavaju, kao i tješe nakon poraza, te ukazuju na greškice i prave planove za sljedeće treninge.

Ekipu kluba je predvodio glavni trener kluba Bošnjak Nermin, majstor karatea crni pojas 5.DAN.

Moramo napomeniti da smo u povratku za Zenicu sreli naše drugare iz Karate kluba *IPON* iz Viteza, te međusobno čestitali jedni drugima na dobrim nastupima i osvojenim medaljama.

Klub nastavlja sa redovnim treninzima svaki radni dan od 18:00 h u Robnoj kući *Bosna* na prvom spratu, te ovom prilikom pozivamo sve stare članove da nastave sa treniranjem najboljeg i najzdravijeg sporta, kao i sve zainteresovane da nas posjete i da počnu da treniraju karate.

KK PERFEKT ZENICA



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno