Ostali sportovi

FOTO: Zenički karate klub PERFEKT osvojio devet medalja u Vogošći

Podijeli ovu vijest:

Poštovani roditelji, draga djeco i simpatizeri Karate kluba* PERFEKT* Zenica, U subotu 01.10.2022.godine smo nastupali na 13.otvorenom prvenstvu Vogošće u karateu.

Na turniru je učestvovalo preko 500 takmičara iz 49 klubova iz Hrvatske, Crne Gore i BIH. Organizator je KK *Sambon* Vogošća kome idu čestitke za organizaciju i gostoprimstvo.

Naš zenički karate klub *PERFEKT* je predstavljalo 7 takmičara i ukupno smo osvojili 9 medalja i to:

Amina Bojić je u katama osvojila prvo mjesto i zlatnu medalju.

Merjem Bošnjak je u katama osvojila dva treća mjesta i dvije bronzane medalje, dok je u borbama osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.

Ismail Bojić je u katama osvojio dva treća mjesta i dvije bronzane medalje.

Zajd Burović je u katama osvojio drugo mjesto u srebrenu medalju u kategoriji 7 godina, te treće mjesto i bronzanu medalju u kategoriji 8 godina.

Sarah Mlivić je u katama osvojila drugo mjesto i srebrenu medalju.

Naše takmičarke Merjem Kovač, Tea Rašić i Sarah Mlivić su imale izuzetno dobre nastupe i u katama i u borbama, posebno u borbama gdje su radile reposažne mečeve za medalje, te zauzele četvrta mjesta.

Posebno moramo čestitati našoj Amini Bojić koja je nakon samo 10 treninga naučila katu i odlučila se takmičiti, te osvojila prvu zlatnu medalju za sebe i jedinu za naš klub.

Još jednom iskrene čestitke osvajačima medalja, kao i učesnicima kojima je malo nedostajalo do medalje. Moramo se zahvaliti i roditeljima koji nam pružaju maksimalnu podršku i povjerenje.

Klub i treneri su ponosni na našu djecu, samo naprijed i trening trening i trening.

Ekipu na takmičenje su predvodili treneri kluba Ivana Džanković i Nermin Bošnjak.

Klub nastavlja sa redovnim svakodnevnim treninzima u našoj sali u Robnoj kući Bosanka na prvom spratu.

U drugoj polovini oktobra klub putuje na dva turnira u Crnu Goru, te zadnji vikend oktobra idemo u Banja Luku i Sarajevo.Uprava kluba

Više fotografija na LINKU

 

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno