Nogomet

FOTO: Zenički Čelik bolji od Vareša u prvom kolu Kupa NSZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U utakmici prvog kola seniorskog Kupa Nogometnog Saveza Zeničko-dobojskog kantona (NSZDK), u Zenici su igrali kantonalni ligaši, NK Čelik i NK Vareš. Utakmica je odigrana od 16,30 sati na stadionu Bilino polje po promjenljivom-oblačnom vremenu (+20*C) bez prisustva gledalaca zbog pandemije koronavirusa u cijelom svijetu. Rezultat: NK Čelik – NK Vareš 3:2 (0:0);

Strijelci: Haris Šehić, Gabrijel Popović iz jedanaesterca i Sani Salijević za Čelik, a Nedžad Hodžići Nedim Rapić za Vareš. Sudije su bili: Glavni sudija Senad Šišić, pomoćnici A1 Tarik Hasanica, A2 Ibrahim Kovačević (svi iz Zenice), a delegat Emir Cicvara (Zenica).

Sastav ekipe Čelika: Hanan Sejmen, Haris Šehić, Amar Muslić, Gabrijel Popović, Amar Šišić, Muhamed Kadrić, Harun Ibraković, Aidin Mahmutović (cap), Anes Duraković, Edin Durmiš, Dženan Smajić. (Glavni trener: Pavle Skočibušić, pomoćni trener Adis Nurković, predstavnik kluba Hinda Topovčić); Rezervni igrači na klupi Čelika: Anes Čolaković (golman), Sulejman Salkić, Samid Smriko, Davud Čičak, Faruk Piljug, Sani Salijević, Selmir Kovač);

Nogometaši Čelika su u tekućoj sezoni kantonalne lige zabilježili dvije pobjede protiv ekipe Vareša (0:1 u Varešu i 4:0 u Zenici) i danas i u Kupu NSZDK ponovo je bio bolji Čelik. U prvom poluvremenu vidjeli smo borbenu utakmicu, ali nismo vidjeli golove. Domaći igrači imali su više od igre i nekoliko povoljnih situacija za postizanje golova, ali najbolju priliku u prvom poluvremenu imali su gosti iz Vareša u 32′ preko Nedžada Hodžića. On je sam izišao pred golmana Hanana Sejmena,  ali je šutirao pored lijeve stative gola domaćih. Na kraju poluvremena rezultat je ostao 0:0.

U drugom poluvremenu vidjeli smo pet golova, a gosti iz Vareša dolaze u vođstvo od 0:1 u 53′ preko Nedžada Hodžića. Domaći su izjednačili na 1:1 u 65′ preko Harisa Šehića, a preko Gabrijela Popovića, iz jedanaesterca, u 70′ preokrenuli rezultat na 2:1. Gosti iz Vareša su uspjeli izjednačiti na 2:2 u 76′ preko rezerviste Nedima Rapića. Pobjedonosni gol za zeničkog ligaša za pobjedu od 3:2, postigao je rezervista Sani Salijević u 81′, kojim je obezbjeđen prolaz za NK Čelik u drugo kolo Kupa NSZDK. U drugom poluvremenu trener Čelika, Pavle Skočibušić, uveo je u igru pet nogometaša i to Sulejmana Salkića, Davuda Čička, Faruka Piljuga, Sanija Salijevića i Selmira Kovača.

Parovi 1.kola Kupa ZDK:

Zenica:NK Čelik – NK Vareš 3:2

Tetovo: NK Borac Tetovo – NK Sporting 2:1

Makljenovac: NK Proleter – NK Napredak 1:0

Nemila: NK Nemila – NK Fortuna

Žepče: NK „Žepče 1919“ – NK Novi Šeher

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno