Rekreacija

Foto: Zenička staza za brdski biciklizam

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Neformalna grupa Zeničana, entuzijasta i zaljubljenika u ekstremne sportove i brdski biciklizam se okupila na Zeničkim Smetovima kako bi pripremili, sredili i testirali stazu za brdski biciklizam. Zenički Smetovi su poznati po sadržaju koji pružaju za sve vrste ekstremnih sportova, a od sljedeće godine će biti bogatiji za pravu stazu za brdski biciklizam.

IMG 5397

“Svi mi volimo eksremne sportove, želimo i da osnujemo klub u okviru kojeg ćemo djelovati. Ova staza postoji već duži period, ali mi smo se okupili da je obnovimo i pripremimo za uređivanje koje planiramo.” za Patriu je izjavio Muamer Islamović. Ovo je mala volonterska akcija, koje će podići kroz naredni period turističku ponudu grada. Staza je duga pet kilometara, i zahtjeva određeno tehničko znanje, ali svakako je pogodna za učenje.

IMG 5450

“Za danas smo planirali da očistimo stazu i uradimo neke pripreme. Na proljeće sljedeće godine planiramo izgraditi mostove, skakonice i slično kako bi staza postala još atraktivnija.” priča Islamović. Nakon završetka radova na stazi, što je planirano sljedeće godine, biće održana i gradska trka. a nakon toga i mnoge druge aktivnosti.

IMG 5437

(N1/Nap)



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno