Nogomet

FOTO: Zenička Fortuna deklasirala Napredak

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zenička Fortuna deklasirala Napredak – Utakmicom u Zenici između domaće Fortune i Napretka iz Šija, danas 02.9.2017.godine krenulo je takmičenje u kantonalnoj ligi ZDK za sezonu 2017./2018. Ostale utakmice na programu su 03.9.2017.god.

Po veoma ugodnom vremenu domaća Fortuna je ostvarila visoku pobjedu nad Napretkom.

Rezultat: NK Fortuna – NK Napredak Šije 6:0 (3:0)

Strijelci za Fortunu bili su Pjanić (2x), Džehverović, Hadžić, Šarić i Suljević po jedan gol.

Glavni sudija Benjamin Hekić (Kakanj), pomoćnici: A1 Anes Dedić (Nemila), A2 Armin Mulabdić (Maglaj), delegat Emir Cicvara (Zenica).

Igrano na B terenu na Kamberovića polju sa plastičnom podlogom pred oko 30-ak gledalaca.

Gostujući nogometaši su odigrali prvo poluvrijeme sa devet nogometaša, jer su ostali nogometaši zakasnili zbog udesa kod Žepča, kako su nam saopštili iz gostujuće ekipe. U drugom poluvremenu ekipe su bile brojčano izjednačene. Domaći nogometaši Fortune, pod vođstvom mladog trenera Armina Beganovića, od prve minute su imali inicijativu i u prvom poluvremenu su postigli tri gola za sigurno vođstvo od 3:0.

Drugo poluvrijeme domaći su nastavili u istom ritmu, te su postigli još tri gola za konačnih i uvjerljivih 6:0 na kraju utakmice.

Kako nam je na kraju utakmice rekao trener domaćih, Beganović, Fortuna se za ovu sezonu pojačala sa 6-7 novih igrača, a među pojačanjima su i četiri igrača iz tetovskog Borca, koji nije krenuo u takmičenje u ovoj sezoni.

U ovoj sezoni liga ZDK će brojati ukupno 10 klubova, zbog odustajanja Nogometnog kluba Borac iz Tetova od daljeg takmičenja. Razlog za odustajanje od takmičenja su problemi sa igračkim kadrom, trenerima i finansiranjem.

U 1. kolu (02./03.9.2017. u 16,30 sati) sastaju se:

Fortuna – Napredak 6:0 (odigrano 02.9.)

Vareš – Nemila

Zmaj – Novi Šeher

Proleter – Stupčanica

Vis Simm bau – Rudar Breza

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno