Ljudi

FOTO: Zeničanke Sumeja Đulan i Sara Sinanović – Decoupage Art by S&S

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničanke Sumeja Đulan i Sara Sinanović – Decoupage Art by S&S – Da li za nešto imate dara, hoćete li moći, hoćete li znati, kako će vam ići, da li ćete uspjeti…ne možete znati dok ne pokušate.

Kada je riječ o kreativnosti, mnogi su u svijet kreativaca zaplovili sasvim slučajno. Prije toga nisu ni bili svjesni da će u tome biti izvrsni. Ne možete znati, ako ne poželite pokušati.

Kreativne radionice prilika su koju naši sugrađani ne propuštaju i uvijek se traži mjesto više.

Ljeto je, a učesnici kreativnih radionica koje se realizuju u okviru projekta „Budi kreativan i TI!“ ne prestaju kreirati i vrijedno pokazivati plodove svoga rada.

Mnogi od njih su učešće na radionicama iskoristili kako bi dobili ulaznicu u svijet kreativaca. Polako dobivaju hobi u kojem su sve bolji i bolji.

Sumeja Đulan (20) i Sara Sinanović (20) su nakon učešća na kreativnoj radionici „Tehnike dekupaža“ ovu tehniku prepoznale kao nešto što žele nastaviti istraživati, vježbati i usavršavati. Poslale su nam i prve fotografije svojih radova koji su izvrsni, učestvovale su u našim nagradnim igrama i osvojile nagradu, a potom shvatile da su spremne da se predstave široj javnosti putem stranice Decoupage Art by S&S https://www.facebook.com/Decoupage-Art-by-SS-103620391464915/ koju su napravile kako bi prezentovale svoje dekupaž radove.

Već imaju i svoj logo koji je simboličan i predstavlja prva slova njihovih imena.

Treba napomenuti da su Sumeja i Sara studentice turskog jezika i književnosti i ovo je odličan trenutak da uz studij započnu svoj hobi koji će ukoliko to budu željele vremenom moći pretvortii u ozbiljnu art priču.

-“Vrlo smo kreativne i zanimaju nas hobiji poput crtanja, kaligrafije i dekupaža. Zahvaljujući Agenciji Zeda naučile smo dekupaž tehniku i sada imamo novi hobi u kojem uživamo. Odlučile smo da napravimo stranicu te se nadamo da će ljudi primijetiti naše radove koje s ljubavlju pravimo” – ponosne su Sumeja i Sara.

Ono što ćete vidjeti jeste da su njihovi prvi radovi fantastični i vrlo kreativni, a ako nastave ovim tempom, vrlo brzo će doći trenutak kada će plodove svoje kreativnosti moći i unovčiti. Također, pokazale su da su svjesne važnosti prezentacije proizvoda pa su veliku pažnju posvetile fotografisanju i detaljima.

Sve čestitke od tima Agencije ZEDA i ponosni smo na vas. Pratićemo vaš napredak i u periodu koji slijedi jer predosjećamo da nešto veliko tek slijedi. Samo tako nastavite!

Projekat „Budi kreativan i TI“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica. Cilj ovog Projekta je jačanje kompetencija, sticanje novih vještina i ekonomsko osnaživanje.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno