Naše

FOTO: Zeničanka ugostila studente i profesore UNZE u robotičkom centru u Njemačkoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zeničanka ugostila studente i profesore UNZE u robotičkom centru u Njemačkoj – U periodu od 15. do 18. aprila realizovana je edukativna ekskurzija studenata Mašinskog i Politehničkog fakulteta Univerziteta u Zenici i posjeta kompanijama MRK Systeme GmbH i KUKA u Augsburgu (Njemačka), eminentnim kompanijama iz oblasti industrijske robotike i rješenja za industrijsku automatizaciju.

Domaćin zeničkim studentima i profesorima je bila njihova sugrađanka i kolegica mr.sc. Maja Hadžiselimović, stručnjakinja iz oblasti mehatronike i robotike, o kojoj je Zenicablog u više navrata pisao. Uz edukativne sadržaje posjete stručne prirode, upriličena je posjeta i gradu Augsburg i sadržajima koje nudi sam grad. Također, prije posjete Augsburgu, organizovana je i posjeta Minhenu (Munchen).

Univerzitet u Zenici je prvi iz BiH koji dolazi u centralu firme KUKA, tako da ova edukativna ekskurzija i s tog aspekta ima poseban značaj, te je druga veća stručno-edukativna grupa, nakon prošlogodišnje edukativne ekskurzije organizovane povodom Evropske sedmice robotike u BiH.

Studenti su imali priliku da se upoznaju sa samom proizvodnjom robota, testiranjem robota, implementacijom robota u različite grane industrije, medicine ali i da čuju kako izgleda budućnost robotike, posebno saradnja ljudi i robota, od strane stručnjaka kompanije KUKA.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno