Ostali sportovi

FOTO: Zeničanin Sabit Šabanović istrčao svoj prvi maraton

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jučer je održana treća maratonska utrka “Two Cities Marathon” koja spaja Sarajevo i Istočno Sarajevo. Utrka se uporedo odvijala na četiri staze, a svaki takmičar je mogao izabrati između trčanja maratona (42 km), polumaratona (21 km) ili Memorijalne utrke Osman Junuzović (5 km).

Maratonska utrka je tehnički bila najteža utrka (42 km) koju je odlikovala trasa koja spaja gradove Sarajevo i Istočno Sarajevo, a protezala se od Vijećnice, preko Dolac Malte, Vrela Bosne, Hrasnice, Lukavice, Mojmila, do stadiona FK Željezničar, odakle je nastavljena preko Skenderije do cilja na trgu Vijećnica. Učesnici su imali vremenski limit od 6 sati da stignu do cilja.

Prema riječima organizatora, nastupilo je 1.200 učesnika iz 29 zemalja svijeta, a među njima i naš sugrađanin Sabit Šabanović, član atletskog kluba “Mladost” Zenica. Nakon pretrčanih ukupno 42,2 kilometra (3:25:27) na današnjoj utrci „Two Cities Marathon“ Sarajevo i Istočno Sarajevo, postao je maratonac. Prve zvanične kilometre je pretrčao prošle godine, kada je uzeo učešće na utrci “SARA 5k”, koju je organizovalo udruženje “Sportkis” iz Kiseljaka. Osim toga, nastupao je i na 6. Mostarskom polumaratonu, održanom ove godine, kao i na utrci “Stazama Bosne Srebrene” – Srebrenica te na utrci “Stolački cener” u kojoj je zabilježio zapažen rezultat osvajanjem 4. mjesta s vremenom 0:38:49.

Rezultati sa utrke “Two Cities Marathon”: https://www.stotinka.hr/hrv/utrka/4609/ukupni_poredak



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno