Zenica

FOTO: Zeničani protestovali mirnom šetnjom od trga do Gradske uprave i Vlade ZDK

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Nekoliko stotina građana Zenice okupilo se danas na Trgu Alije Izetbegovića u Zenici gdje su izrazili svoje nezadovoljstvo i aktivizam sa društvenih mreža prenijeli na ulice.

Zbog već poznatih razloga građani Bosne i Hercegovine danas su izašli na ulice, a među njima i stotine Zeničana koji su nezadovoljni radom vlasti, poskupljenjima, neadekvatnim mjerama i brojnim drugim faktorima koji otežavaju njihov život.

“Sto posto imamo razloga za protest. Ovdje više nema života, 80 posto populacije nam je na dnu dna. Poruka za vladu – ‘Sramota'”, kazao je jedan od okupljenih Zeničana.

Drugi je kazao da svi trebaju izaći na proteste zbog djece koja će ovdje ostati živjeti ako ne odu van države.

Prisutnima se obratio i aktivista Hasan Kreho koji je kazao da je ovo uzavreli grad te da se Zenica budi.

“Građani Zenice ovo je naša čaršija, ovo je naš grad. Dosta je bilo. Danas ovdje niko nije pojedinačno organizator, svi smo organizatori. Radi naše budućnosti odbranimo sadašnjost”, kazao je Kreho.

Današnji skup je nastao spontanim okupljanjem građana oko 17 sati, a osim mirnim okupljanjem nezadovoljstvo su iskazali i zviždaljkama te uzvicima “Dolje Vlada”, “Lopovi”, a prozivali su i Bakira Izetbegovića, Fadila Novalića, kao i Gradsko vijeće Zenice i gradonačelnika Fuada Kasumovića.

Nakon okupljanja na Trgu Alije Izetbegovića uslijedila je protestna šetnja do zgrade Gradske uprave Zenica, a zatim i do zgrade Vlade ZDK.

Autor: E.Mehić/klix.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno