Rekreacija

FOTO: Zeničani odlični i u drugoj sezoni Lino višebojca

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani odlični i u drugoj sezoni Lino višebojca – Učenica drugog razreda i članica Baletne muzičke škole ARS, Džena Sačak izvođenjem poznate plesne tačke „Kalinka“ ugrijala je, odmah na početku, atmosferu drugog Lino višebojca Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“ u Zenici i dobila gromoglasan aplauz i što je još važnije i pozivnicu za nastup na finalu u Koprivnici. Zbor Katoličkog školskog centra je potom natjerao sve u sali na đuskanje svojom izvedbom pjesme „Happy“. Kao solistica hora nastupila je Gabrijela Dujak iz VII-b, savršeno izvodeći ovaj veliki svjetski hit. Gabrijela je svoj svestrani talent pokazala i tako što je napisala i najbolji sastavak na temu „Svijet po mom“.

Zenica se ponosi svojim sportašicama i sportašima, pokazale su ovacije kojima su dočekali svoje ovogodišnje goste. Kanita Bilić – Sportašica Zenice za 2015., članica atletskog kluba Zenica i višestruka prvakinja BiH u trčanju na kratke staze te Mahir Karić, najbolji strijelac nogometnog kluba Čelik i Marin Popović – reprezentativac U21 nogometne reprezentacije BiH i igrač Čelika bodrili su, u svim disciplinama takmičare Katoličkog školskog centra. Ipak, izazivači Hana Hećimović i Đorđe Bojić bez muke su pobijedili svo troje u kratkoj trci, iako uz malu pomoć džakova koje su sportaši morali koristiti tom prilikom.

Ukupni pobjednici sportskog dijela natjecanja su Ante Jolić iz sedmog razreda a od djevojčica, nakon dodatnog šprinta zbog izjednačenih rezultata, najbolja je bila Inela Kajasa iz osmoga razreda. Najbolji transparent, koji će biti izložen i na finalu u Koprivnici, napravila je Marina Žepačić iz VIII-b.

„Sretni smo što smo i ove godine dio Lino višebojac projekta i stoga veliko hvala svima iz Podravke i Sportskih novosti što su se uopće odvažili da rade ovako nešto veliko i važno za razvoj sportskog i timskog duha. Uvijek je lijepo gledati sportske i stvaralačke nastupe naših učenika koji s ovoliko posvećenosti i energije uvijek pristupaju projektima koji ih motiviraju i inspiriraju. Mi se trudimo da im omogućimo da razvijaju svoje talente i sposobnosti i svaku priliku koja je poticajna, poput Lino višebojca gdje se natječu, zabavljuju, druže i upoznaju s uspješnim sportašima kao primjerima i uzorima, rado dočekamo,“ rekla je Biljana Abramušić, direktorica Osnovne škole Katoličkog školskog centra „Sveti Pavao“.

Nakon Tomislavgrada, Brčkog, Travnika, Bihaća, Čapljine, Mostara, Širokog Brijega, Tuzle i Zenice, druga sezona bosansko-hercegovačkog Lino višebojca ulazi u završnicu. Poslednja dva višebojca održat će se u Banjaluci 04. maja/svibnja, a završni sljedećega dana u Sarajevu.

Kompanija Podravka BiH, uz pokroviteljstvo Federalnog ministarstva obrazovanja, nauke, kulture i sporta, Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske, sedam županijskih/kantonalnih ministarstava i pedagoških zavoda, te Odjela za predškolsko i osnovno obrazovanje Brčko Distrikta i medijsku podršku Sportskih novosti, organizator je projekta Lino višebojac koji se, u okviru društveno odgovornog djelovanja kompanije, drugu godinu za redom realizira u BiH a već deset godina u Hrvatskoj. Ovogodišnji projekat obuhvata dvanaest osnovnih škola diljem Bosne i Hercegovine.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno