Rekreacija

Foto: Zeničani na Fruškoj Gori

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Zeničani na Fruškoj Gori – I ove godine PD “Željezara” Zenica je tradicionalno učestvovalo na osmomartovskim susretima planinara na Fruškoj Gori ( 11 – 14 . 03 . ). Na ovoj manifestaciji i pored lošeg vremena okupilo se preko 600 planinara iz 33 planinarska društva Srbije i 3 društva iz BiH. Pored PD ” Željezara” Zenica kojih je bilo 53, učestvovao je jedan član PD “Mladost” jedan, te šest članova iz PD “Smajlovac” Maglaj .

U trodnevnopm druženju sa planinarima Srbije domaćini su nam priredili dvije planinarske staze od 10 i 20 km, zatim smo obišli etno selo u Vrdniku, Vrdničku kulu, Manastire, spomen obilježje Ivana Stambolića, te nas upoznali sa kulturnohistorijskim znamenitostima mjesta Fruške Gore – Vrdnik.

Ovu manifestaciju je otvorio poznati prvak u boksu Tadija Kačar. Ovi susreti ostat će u sjećanju planinarima Željezare jer su bili najbrojniji za što su i dobili priznanje i prelazni pehar, zatim priznanje za učešće kao i priznanje našem članu Rami Šeperu za regionalnu suradnju i unapređenje planinarstva.

U večernjim satima domaćini su priredili planinarsku veče uz muziku. Po povratku obišli smo etno selo Stanišić. U toku trodnevnog boravka na Fruškoj Gori nije bilo nikakvih incidenata, a ni problema, a koristimo priliku da se zahvalimo domaćinima, a posebno predsjedniku društva “Zmajevac” Vrdnik Smajilu Mašicu na gostoprimstvu, lijepim stazama i kompletnom programu manifestacije.

V E D R O !

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno