Ostali sportovi

FOTO: Zeničani na Euro Cupu u raftingu u Hrvatskoj

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Protekli vikend od 11.-14.04. 2024.godine u Hrvatskoj na rijeci Cetini je održan Euro Cup u raftingu.

Reprezentaciju BiH na ovom prvenstvu predstavljale su dvije seniorske ekipe iz BiH i to iz RK Bosna Zenica u sastavu Dajan Vinovčić, Sanjin Smriko, Bojan Alić, Zoran Kuljić, Amnel Gavranović, – dok su drugu ekipu pradstavljali: Mustafa Bišić, Amer Spahić, Armin Salkić, Ahmed Tursič i Belmin Kobilica.

Pored naših ekipa na ovom takmičenju su bile i ekipe iz Turske, Srbije, Italije i Hrvatske, ukupno 14 ekipa, osam u muškoj konkurenciji, dvije ženske ekipe i četiri  mix ekipe u svim disciplinama..

Prvi dan ovog takmičenja je održan službeni trening za sve ekipe na rijeci Cetini dok su drugi i treći dan takmičari nastupili po natjecanju po disciplinama u slalom, RX i spustu.

Prva ekipa RK Bosne je osvojila 4. Mjesto u discipline spust i 5. Mjesto u disciolinama RX i slalom dok je druga ekipa zauzela 6. Mjesto u ukupnom poretku.

U ekipama RK Bosna po prvi put su nastupili četiri takmičara koji se do sada nisu natjecali i ovo je bili prvo takmičarsko iskustvo.

Uslovi za takmičenje su bili veoma dobri, lijepo vrijeme na rijeci Cetini kao I organizacija takmičenja je bilo na potrebnom nivou.

Imajući u vidu da je ovo prvo takmičenje u sezoni 2024.godine i konkurenciju ekipa na Euro Cupu, rafteri RK Bosne su ispunili očakivanja prvog takmičenja I nastavljamo sa aktivnim pripremama za Evropsko prvenstvo koje se održava od 04.-10.juna 2024.god. na rijeci Neretvi u Konjicu.

Predsjednik R.K.„Bosna“ Ekrem Tuka



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno