Zenica

FOTO: Zeničani danas potpisivali peticiju za zaustavljanje gradnje HE Janjići

Danas je organizovano prikupljanje potpisa na platou ispred robne kuće Bosna, za građansku inicijativu za zaštitu Janjićkih slapova u povodu Međunarodnog dana protiv brana, za rijeke, vodu i život.

Samo za četiri sata uspjeli smo prikupiti skoro 400 potpisa. Mještani mjesnih zajednica koje gravitiraju Janjićkim slapovima prikupili su oko 600, što znači da nam treba još oko 500 potpisa kako bi se ova inciijativa našla na dnevnom redu Gradskog vijeća. Najveći problem predstavljala je odredba iz gradskog statuta po kojoj su građani dužni dati svoj jedinstveni matični broj kako bi inicijativa uopšte bila razmatrana na gradskom vijeću. Iako se protive gradnji hidroelektrane Janjići, građani su nerado davali svoje lične podatke.

Svi oni koji nisu bili u prilici da danas dođu i svojim potpisom podrže ovu inicijativu, mogu to uraditi u našim prostorijama, na Talića brdu 11, svaki radni dan od 10:00 do 12:00 sati. Također u prilogu možete preuzeti i obrazac za inicijativu, prikupiti potpise svojih prijatelja i dostaviti popunjene obrasce u naše prostorije:

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem

PRETPLATITE SE NA BOSNIA VIDEO YOUTUBE KANAL KLIKOM NA: