Ostali sportovi

Foto: Zeničani 7. na Svjetskom kupu u Austriji

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zeničani 7. na Svjetskom kupu u Austriji – SRK „Bosna“ je proteklog vikenda je učestvovala na jednom od najjačih rafting kupova na svijetu. Klub svoje zacrtane ciljeve polako ostvaruje, a to je postati prepoznatljivi na svijetskoj rafting sceni.

Ove godine klub se postarao da proprati sve bitnije Euro i svjetske kupove, jer je to ranije već rečeno, jedini put ka sticanju profesionalnih vještina u ovom sportu.

Na takmičenju u Wildalpenu – Austrija Učestvovalo je 48 najboljih rafting ekipa iz Europe u muškoj i ženskoj kategoriji.

Muški tim je učestvovao u open kategoriji gdje je od 30 ekipa iz svijeta ostvario u disciplini sprint 7. mjesto što je više nego odlično.

U narednom periodu sve tri ekipe SRK Bosne se pripremaju za državno takmičenje u Ključu, koje će biti ujedno i dobar trening i priprema za Europsko prvenstvo u Sloveniji.

Klub će u narednom periodu dati sve napore i usmjerenja ka ostvarivanju uslova za odlazak na Europsko prvenstvo u Sloveniji u maju. Za klub je ovo izuzetan trošak. jer kotizacija za učešće na ovakvim takmičenjima je i više nego visoka, a podrška od državnih institucija skoro pa nikakva.

Najgora opcija po ovaj klub i ove sportiste bi bila da se sredstva koja su potrebna, a koja skoro pa trebaju biti uplačena radi prijave ekipa na Europsko prvenstvo nebudu obezbjeđena!

Kapiten SRK „Bosna“
Dajan Vinovčić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno