Rekreacija

FOTO: Zenica je trčala na 20. Split marathonu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Zenica je trčala na 20. Split marathonu – Mala Zenica je proteklog vikenda na 20. Split marathonu pokazala da je ipak velika. Preko 30 trkačica i trkača Zeničanki i Zeničana je učestvovalo na pet km, polumaratonu i maratonu.

Utrka u Splitu, s obzirom da je na početku sezone, svake godine daje nove polumaratonce, a ove godine i maratonce. Tako je mala Zenica dobila nove polumaratonce Senku, Adisu, Merimu, Saru, Đemku, Hatidžu, Bedriju, Hajriju, Jasmina i Nermina.

Mala Zenica je dobila i dvoje novih maratonaca Hajriju, koja je sebi za 60. rođendan poklonila maraton i bila najbrža u svojoj kategoriji (Hajro Vi ste naša inspiracija) i Šabana, koji je i pored grčeva uspješno završio utrku.

Iz dana u dan, iz utrke u utrku naša fb grupa “Maratonci” ima sve više maratonaca i polumaratonaca. Iskreno se radujemo uspjehu naših novih polumaratonaca i maratonaca jer to su trkači koji su odnedavno počeli sa trčanjem, koji pored raznoraznih prepreka (godina, obaveza u porodici, bolesti, posla) uspijevaju trčati. Vi ste naša ispiracija i motivacija.

Malu Zenicu su na polumaratonu predstavljali i Erna, Meja, Bedrija, Admir, Haris, Adnan, Kenan, Nermin, Senad, Igor, Đenita, Ernad, Sahib, na maratonu Šemsa i Emir, a na 5 km naša Mevla kraljica (ako smo nekoga izostavili nemojte nam zamjeriti), navode iz neformalne grupe Zenica trči.

Čestitke svim trkačicama i trkačima, posebno jer su među dvije hiljade trkača iz nekoliko država predstavljali naš malu Zenicu. Posebne čestitke idu našim novim polumaratoncima i maratoncima, ali i organizatorima na uspješno organizovanom 20. izdanju utrke.

Vidimo se na 21. izdanju Split marathona.

Tekst i foto Zenica trči



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno