Zenica

FOTO: Zemljotres oštetio dimnjak Srednje mješovite škole, ali i druge objekte u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zemljotres oštetio dimnjak Srednje mješovite škole, ali i druge objekte u Zenici – Kantonalna uprava Civilne zaštite Zeničko-dobojskog kantona, kako je u izjavi za Fenu kazao direktor Džavid Aličić, ni jutros, kao ni sinoć, nije dobila dojave s terena o pričinjenim značajnijim štetama nakon sinoćnjeg zemljotresa na području Zenice.

Evropski mediteranski seizmički centar registrirao je sinoć, oko 22.06 sati, zemljotres jačine 4,1 stepen po Richteru, na dubini od 10 kilometara i s epicentrom u naselju Lokvine kod Zenice, koji je poprilično uznemirio Zeničane.

– Danas smo dobili dojavu iz Srednje mješovite škole u Zenici da im je oštećen dimnjak pa su nadležni iz Gradske uprave Zenica dobili zadatak da izađu na teren te evidentiraju i saniraju oštećenje.

Što se tiče građanstva, dobili smo samo jednu obavijest o napuknuću na kući u Lokvinama, gdje je i bio epicentar, kao i iz Zavidovića. Naravno, sve to sada provjeravamo, pogotovo ovu dojavu iz Zavidovića, gdje i nije bio ni epicentar – rekao je Aličić i dodao kako tokom noći i jutra nije bilo tzv. povratnih zemljotresa.

Da oštećenja ima i u drugim dijelovima grada pokazuju fotografije dobijene od čitalaca. Fotose iz Crkvica, zgrade iznad Binga i poslovnice Pošte nam je poslao Suvad Hasanbašić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno