Zenica

FOTO: ZeForge ORGANIZOVAO NAJVEĆI IT EVENT U BIH I OKUPIO VIŠE OD 100 UČESNIKA/HammerIT Local Edition 2.1

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ZeForge ORGANIZOVAO NAJVEĆI IT EVENT U BIH I OKUPIO VIŠE OD 100 UČESNIKA/HammerIT Local Edition 2.1- Jučer, 04. februara 2021. godine Zenica je bila centar IT događaja u Bosni i Hercegovini. Za to je zaslužan ZeForge Developers Community koji predstavlja najkvalitetnijeg promotora informacijsko-komunikacijskih tehnologija na području Zenice i Zeničko-dobojsko kantona, a kojem je cilj javnost potaknuti na zapošljavanje u IT industriji. Kako bi u tome uspjeli, ZeForge kontinuirano organizuje različite edukacije iz ove oblasti, prezentacije, konferencije i druge događaje koji onima koji žele da IT bude njihovo zanimanje, omogućuje da što bolje nauče, informišu se i dobiju priliku da uče od najboljih.

Svake godine, ovaj tim organizuje HammerIT konferenciju koja ima za cilj da u saradnji sa najeminentnijim IT stručnjacima, učesnicima prezentuje sve značajne promjene u IT industriji. Ovogodišnjim izdanjem događaj je na jednom mjestu okupio skoro sve aktere IT zajednice u Zenici.

U vremenu od 16:30 pa do 20:00 u hotelu Dubrovnik u Zenici ali i online, putem Microsoft Teams aplikacije, 100 učesnika, pratilo je HammerIT Local Edition 2.1 na kojem je najnovije promjene u IT industriji, predviđanja o trendovima koje možemo očekivati u narednoj godini, prezentovalo 4 stručnjaka iz ove oblasti.

Učesnici HammerIT Local Edition 2.1 konferencije su imali priliku i da saznaju šta je trenutno najzanimljivije i najbolje kada su u pitanju projekti na kojima ZeForge radi, a u ulozi ovogodišnjih predavača bili su:

  • Nedim Fakić – pripravnik u gloCOM timu u kompaniji Bicom Systems  sa temom Introduction to iOS development
  • Semir Teskeredzić – JIRA administrator & Project Manager u kompaniji CommerceCare sa temom JIRA kao osnova rasta jednog startupa & internog team leada
  • Bakir Čičak – Lead developer u Avaz.ba, CEO of BaxDev S.D. – saas.ba na temu Cloud Service Models, te
  • Armin Hodžić – Senior Developer u kompaniji Imperea na temu Serverless functions

 

U ime UNZE, učesnicima se obratio prof.dr. Samir Lemeš, prodekan Politehničkog fakulteta UNZE: „Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što je Politehnički fakultet dio ove sjajne priče. Jedino mi je žao što su nas uslovi pandemije ograničili s brojem učesnika koji prisustvuju uživo. I meni je online nastava dosadila i jedva čekam da se ovakvi događaji počnu dešavati uživo, jer zajednica developera u Zenici polako ali sigurno raste. Ove godine bismo trebali imati i prve diplomante na odsjeku Softversko inženjerstvo, koji je nastao upravo uz podršku i ZeForge entuzijasta i Bit Alijanse. Iskoristio bih priliku da pozovem IT firme da našim studentima treće godine Softverskog inženjerstva omoguće obavljanje obavezne prakse tokom narednog semestra. I na kraju, želim da se zahvalim ovim entuzijastima što ne posustaju da Zenicu učine prepoznatljivom i po informacionim tehnologijama.“

Digitalizacija je imperativ naše budućnosti, a ZeForge je adresa na kojoj ćete uvijek pronaći korisne i zanimljive sadržaje iz ove oblasti. Bio je ovo još jedan uspješan događaj koji je odjeknuo širom Bosne i Hercegovine.

-„HammerIT konferencija je protekla izvrsno i bio je ovo informativno-edukativan dan pun korisnih i zanimljivih informacija koje su učesnici imali priliku saznati od najboljih u IT obasti. Izuzetno smo sretni i ponosni što svake godine ovom događaju prisustvuje ogroman broj učesnika zainteresovanih za IT. To nam daje dodatnu motivaciju da budemo još bolji i da ulažemo maksimalne napore u razvoj IT zajednice u našem gradu ali i u BiH. Izuzetno smo zahvalni sponzorima  bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće. Šta novo od ZeForge tima možete očekivati u bliskoj budućnosti, saznajte putem naše stranice https://zeforge.ba/ ili Facebook stranice ZeForge https://www.facebook.com/zeforge Hvala svima vama koji ste nas podržali i hvala svim učesnicima današnjeg događaja koji su nam pokazali da su uživali“ – poručio je ZeForge tim.

Hvala sponzorima i partnerima koju su podržali HammerIT konferenciju!

Sponzori:

– FMRPO – Federalno Ministarstvo razvoja, poduzetništva i obrta

– Inzpire d.o.o. Zenica

Partneri:

– Bit Alliance

– Grad Zenica

– Politehnički fakultet Univerziteta u Zenici

– Zenička razvojna agencija ZEDA d.o.o.

Medijski podržali:

– Active Radio

– Klix

– Radio Zenit

– Zenit.ba

– Zenicablog

– RTV Zenica

– Zenicainfo.ba



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno