Zenica

FOTO: ZEDA ponosna na učesnice kreativnih radionica projekta “Budi kreativan i ti”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: ZEDA ponosna na učesnice kreativnih radionica projekta “Budi kreativan i ti” – U okviru implementacije projekta „Budi kreativan i Ti“, Agencija ZEDA je u prva dva ciklusa realizovala 21. kreativnu radionicu na kojima je učestvovalo više od 300 učesnica, a interesovanje pokazalo više stotina. Međutim, broj mjesta je ograničen i uvijek se traži mjesto više. Treći ciklus ovog Projekta počeo je prije 2 mjeseca i ZEDA nakon svake realizovane radionice dobiva potvrdu o vrijednom radu učesnica kreativnih radionica.

Naime, nakon što na radionicama steknu osnovne vještine i nauče tehnike, učesnice samostalno nastavljaju vježbati, usavršavati, izoštravati ono što su naučile, posvećuju pažnju detaljima, uče na greškama pa prave nove radove i svaki je bolji od prethodnog.

Polako, dobivaju hobi koji će ukoliko nastave usavršavati moći pretvoriti u posao. Danas hobi, sutra posao!

Društvene mreže pune su kreativaca koji prodaju svoje radove i po nekim detaljima, stilu, načinu izrade se razlikuju od drugih. Nije jednostavno izdvojiti se iz mase istih ili sličnih ali kvalitetan i unikatan proizvod, dobro ispromovisan, lako pronađe put do svog kupca. To nam svakodnevno dokazuju kreativci koji svoje radove prodaju i koji su hobi pretvorili u bizis. Mnogi od njih se udružuju, otvaraju kreativne radionice, obrte, kuće radinosti, galerije, kreativno-izložbene kutke, hobi-art trgovine i kreiraju posao koji im omogućuje da uz kistove, klješta, perle, boje, salvete, kutijice, sajle, špagice… zarađuju i imaju posao iz snova.

-„Projekat „Budi kreativan i Ti!“ ima za cilj omogućiti našim učesnicama da steknu nove vještine, ojačaju kompetencije i ekonomski se osnaže. Ogromno interesovanje za naše radionice i dokazi da se kreativna priča ne završava na radionicama nego da naše učesnice nastavljaju ono za šta su na našim radionicama naučile osnovne tehnike, principe i načine izrade, usavršavati, podstrek su nam da ih podržimo i nastavimo dalje. Svakako pozivamo sve one koji nisu do sada imali priliku biti na našim radionicama da prate naše pozive na www.zeda.ba ili na Facebook stranici ZEDA https://www.facebook.com/zeda.zenica/ ,te da se prijave. Učešće je besplatno i jedino što od učesnica očekujemo jeste da ono što nauče nastave primjenjivati. Sretni smo jer nerijetko naše učesnice naučeno prenose i drugima pa one koje rade u vrtićima ili školama, organizuju kreativne radionice i ono što su načile u okviru projekta “Budi kreativan i Ti!” šire dalje, a šta može biti ljepše od toga kada se znanje prenosi?!”-rekla je Ajna Dedić, PR manager Agencije ZEDA i menager projekta “Budi kreativan i Ti!”

Samo neke od onih koje su pokazale svoje prve samostalne radove su: Olja Šišić, Vesna Teskeredžić, Munevera Šut, Merima Purić, Ćera Imširović, Irma Đulan, Lejla Heleg, Zejneb Doglod, Zikreta Bošnjak, Amna Mlinarić, Edina Arnaut…

-„Svaka edukacija, prezentacija i radionica dobivaju smisao tek onda kada dobijete potvrdu da su učesnici po okončanju istih iskoristili/primijenili ono što su čuli ili naučili. Naše učesnice svakodnevno dokazuju da nastavljaju samostalno vježbati ono što su naučile na radionicama. To je veliki razlog za ponos svih nas i veliki podstrek za dalje. I ovim putem pozivamo sve one koje su bile na našim kreativnim radionicama da nam dostave fotografije svojih prvih samostalnih radova i da nam jave ako hobi žele pretvoriti u biznis. Mi ćemo im u tome pomoći“ – poručila je Dedić.

Projekat „Budi kreativan i Ti“ finansiraju Agencija ZEDA i Grad Zenica, a već sljedeće sedmice će se realizovati nova kreativna radionica na koju se možeš prijaviti i TI. Više o novoj radionici i detaljima prijave saznate klikom na link https://zeda.ba/zeda-te-poziva-da-se-prijavis-za-ucesce-kreativna-radionica-nakit-u-4-koraka-budi-kreativan-i-ti/



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno