Zenica

FOTO: Završno uklanjanje materijala iz korita rijeke Bosne na lokalitetu neizgrađene brane HE Vranduk

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završno uklanjanje materijala iz korita rijeke Bosne na lokalitetu neizgrađene brane HE Vranduk – Nakon što se rijeka Bosna, gotovo, povukla u svoje korito, počelo je završno uklanjanje materijala-zemljanog nasipa iz njenog korita. Nizak vodostaj je omogučio da se korito rijeke dovede u prvobitni položaj, na lokalitetu gdje je trebala biti izgrađena brana za hidroelektranu Vranduk. Izvođač ovih radova je Almy Transport.

-Ovo se zove odgovornost. Mozda bi domaća zenička firma, ALMY TRANSPORT , bila bolja i odgovornija u izvođenju radova na M17 i tunelu Vranduk – 2 -, istakli su na oficijelnoj facebook stranici Old town Arduba Vranduk, sa čije stranice preuzimamo i dvije fotografije nastale danas 27.6.2019.godine.

Inače, sa druge strane na desnoj obali rijeke Bosne, preko puta bivšeg radilišta HE Vranduk, odronula se obala u dužini 15-ak metara do samog lokalnog puta koji vodi sa puta M-17 prema Koprivni, kao posljedica suženja korita rijeke gradnjom ustave za branu na lijevoj obali. Ovaj lokalni put sada se koristi kao alternativni put zbog radova u tunelu Vranduk II.

Postavljeni su znakovi opasnosti na putu i suženje puta sa jedne strane, što se vidi na fotosima.

E.Imamović

Foto Old town Arduba Vranduk/E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno