Kultura

FOTO: Završnim druženjem učesnika pred knjižarom „EN“ okončano “Zeničko kulturno kreativno ljeto”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završnim druženjem učesnika pred knjižarom „EN“ okončano “Zeničko kulturno kreativno ljeto”- Danas, 12. augusta 2021. godine, ispred knjižare „EN“ (Titova 22, Zenica) upriličen je prigodan program i završno druženje s učesnicima jedanaest programa ovogodišnjeg Zeničkog kulturnog kreativnog ljeta, koji su inicirali, osmislili i organizovali Midhat Kasap i Zuhra Bajramović-Halać.

Naime, od 01.jula do 04.augusta 2021. godine na spomenutom prostoru održana su druženja za predškolsku djecu i za odrasle sa raznim kreativcima: pjesnicima, ilustratorima, slikarima, pripovjedačima, hroničarima, aforističarima, autorima slikovnica i kreativnih didaktičkih pomagala, izrađivačima unikatnih lutki…

Edukativni rad sa djecom iz zeničkih vrtića realizovao se srijedom ili četvrtkom, dok su književnici svoja djela promovisali subotom. Iako su organizatori imali pozive da u svoj program uključe i učesnike iz Tuzle, Mostara, Bihaća odlučili su da ovo ljeto iskoriste za promociju zeničkih književnika i tako upoznaju građane sa njihovim radom i djelima.

Organizatori se nadaju da će sljedeće godine u njihov program uključiti i umjetnike i književnike iz drugih gradova kako bi sljedeće ljeto ispunili raznovrsnijim kulturnim sadržajima kako za odrasle tako i za najmlađe.

-Hvala svim dragim ljudima koji su se odazvali i širili sa nama pozitivne vibracije Titovom ulicom u Zenici. Hvala našoj dragoj dječici iz zeničkih vrtića koji su bili ukras i velika podrška ovogodišnjeg programa. Posebnu zahvalnost dugujemo direktorici vrtića JU predškolski odgoj i obrazovanje Zenica, Jasmini Gasal, koja svojom izuzetnom saradnjom na svim projektima koji se mogu organizovati sa njenim uposlenicima, daje nesebičnu podršku. Takođe, hvala svim medijima koji su prepoznali da se u našem projektu radi čistim srcem bez ikakve sponzorisane naknade. Jedina pomoć koju imamo, već dvije godine, u našim projektima je čista ljubav prema gradu u kojem živimo. Do sljedećih druženja, naredne godine, ostajte nam zdravo. Hvala Vam svima divni naši učesnici -, objavila je na svom profilu Zuhra Bajramović-Halać, vlasnica knjižare „EN“ i jedan od organizatora ovog projekta.

-Hvala i građanima Zenice i gostima našeg grada koji su nam u proteklih mjesec i nešto dana bili moralna podrška. -, kazali su nam iz organizacije proteklih kulturnih manifestacija pred knjižarom „EN“ u Zenici

Među medijima, koji su, gotovo, redovno pratili ovu kulturnu manifestaciju u našam gradu u protekle dvije godine, bio je portal Zenicablog.

E.Imamović

Foto sa Z.Bajramović-Halać



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno