Zenica

FOTO: Završnica manifestacije “Želja za Resulom”

FOTO: Završnica manifestacije “Želja za Resulom” – U proteklih mjesec dana, Medžlis IZ-e Zenica je priredio tradicionalnu i sadržajnu manifestaciju „Želja za Resulom“, u povodu obilježavanja Mevluda – rođendana Poslanika a.s. Manifestacija je sadržavala večeri Kur’ana, ilahija, mevluda, promocija knjiga kao i mnogobrojne prigodne programe u džematima. Bili su to dani intenzivne interpretacije i govora o najboljem dunjalučkom biću, Resulullahu a.s., a Zenica je u tom periodu odisala ljubavlju i čežnjom za njime.

Manifestacija je završila prigodnim programom i učenjem Kur’ana u džematu Orahovica-Kovačevići, u velelijepoj džamiji As-Sahabah, uz gostovanje hora Elči-Ibrahim pašine medrese iz Travnika, direktora i profesora Medrese, i glavnog imama MIZ Zenica mr. Jakub ef. Salkice te imama nemilskog sliva.

Nadahnuto predavanje je održao direktor mr. Dževdet ef. Šošić, a učenjem odlomaka iz Kur’ana, prisutne su počastili Saudin ef. Lužić i Ibrahim ef. Glamočak.

Divnu poruku, uz uvažavanje svih programa u okviru manifestacije, šalju dva završna programa manifestacije, kao putokaz i usmjerenje budućim generacijama: promocija obrazovane omladine željne učenja i napretka – jedna od Poslanikovih a.s. težnji tokom misije, promocija znanja i izuzetno vrijednog naučnog djela – Uticaj kiraeta na izvođenje šerijatskih propisa dr. Safeta Husejnovića.

Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala je UG Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Instalirajte android aplikaciju ZENICABLOG - link na GOOGLE PLAY STORE
i aplikaciju za Apple-IOS operativni sistem