Zenica

FOTO: Završetak humanitarne kampanje mladih za pomoć starijima

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završetak humanitarne kampanje mladih za pomoć starijima  – Humanitarna kampanja mladih za starije pod nazivom „65+ razloga za život“ koja se održavala tokom svibnja/maja i lipnja/juna tekuće godine je u svojoj završnoj fazi. Mladi volonteri i volonterke HKO Kruh sv. Ante trenutno rade na podijeli prikupljenih sredstava starijim osobama koji su socijalno ugroženi, a koji žive u općinama/župama odakle dolaze i naši volonteri/ke, a to su: Busovača, Jajce, Kreševo, Novi Travnik, Sarajevo, Tuzla, Vareš, Visoko, Vitez i Zenica.

 Početkom ove godine, skupina mladih volontera/ki se okupila, prošli kroz treninge i radionice i razvili kampanju za pomoć starijim osobama, a sve sa ciljem da pokažu javnosti da stare osobe nisu zaboravljene i da mladi i bh društvo mogu učiniti puno kako bi njima omogućili dostojanstvenu starost.

U prethodnih par mjeseci puno toga je učinjeno kako bi se pomoglo starijim osobama. Prvo su volonteri/ke razgovarali sa starijim osobama u potrebi, kako bi uvidjeli u kakvim uvjetima oni žive, šta ima je najpotrebnije i na koji način im oni, mladi mogu olakšati starost. Nakon toga su počele akcije prikupljanja sredstava za ono što su ove stare osobe izrazile želju da dobiju, a to su većinom bile osnovne potrebštine poput hrane, higijene, lijekova i kućanskih uređaja poput veš mašine i šporeta. Humanitarne akcije su održane u spomenutim župama i općinama, te je Gradsko kazalište mladih Vitez svojom izvedbom predstave Lude sedamdesete u Jajcu, Zenici i Sarajevu uveličalo našu kampanju i pomoglo nam prikupiti potrebna sredstva.

Glavni pokretački motiv za ovu kampanju „65+ razloga za život“ bio je naš ljudski zadatak i želja da se brinemo o onima u potrebi, o bolesnim i marginaliziranim ljudima. Ovom kampanjom smo nastojali razviti empatiju kod mladih osoba za druženje s onima koji nemaju nikoga, a to su upravo osobe starosne dobi preko 65 godina. HKO „Kruh svetog Ante“, pred sobom najprije ima potrebe svojih korisnika bez obzira na vjeru, naciju, političko i društveno opredjeljenje.

Više o načinima na koje možete podržati kampanju, kao i pogledati video klipove i priče naših najstarijih možete na web stranici 65plus.ba kao i na našoj Facebook stranici 65+ razloga za život.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno