Ostali sportovi

FOTO: Završeno pojedinačno prvenstvo u šahu Ekonomske škole i Druge gimnazije

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Šahovskog kluba (ŠK) „Čelik“ Zenica, danas 06.12.2023.godine, održana su dva pojedinačna prvenstva u sklopu projekta „Škola šaha – šah u škole“ za školsku 2023/2024 godinu.

ŠK „Čelik“ Zenica održao je pojedinačno prvenstvo Ekonomske škole i pojedinačno prvenstvo Druge gimnazije, saopštio nam je Dino Marković NA, jedan od sudija i organizatora ovih prvenstava.

Oba prvenstva su se igrala po švicarskom sistemu od pet kola. Najbolje plasirani igrači predstavljat će svoju školu na Ekipnom prvenstvu srednjih škola koje će se održati u mjesecu februaru 2024. godine.

Na pojedinačnom prvenstvu Druge gimnazije učestvovalo je 18 igrača. Prvo mjesto zauzela je Lana Zakić sa svih pet osvojenih poena. Drugo mjesto zauzeo je Duje Jelić, a treće mjesto Armina Smajilović sa 3,5 osvojena poena

Ekipu Druge gimnazije na Ekipnom prvenstvu činit će sljedeći igrači: Lana Zakić, Duje Jelić, Armina Smajilović, Kerim Beganović, te rezerve Merjem Džambo i Amer Alić

Direktor prvenstva bio je Sumedin Arnaut.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr860541.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Na pojedinačnom prvenstvu Ekonomske škole učestvovalo je sedam igrača. Prvo mjesto zauzeo je Malik Arnautović sa četiri poena. Drugo mjesto zauzeo je Faris Skomorac sa 3,5 osvojena poena, a treće mjesto Ahmed Alić sa također 3,5 osvojena poena, ali lošijim dodatnim kriterijem.

Ekipu Ekonomske škole činit će sljedeći igrači: Malik Arnautović, Faris Skomorac, Ahmed Alić i Iman Isaković, a rezerva im je Anes Patković. Direktorica prvenstva bila je Nada Jakić.

Detaljnije o prvenstvu možete pogledati klikom na sljedeći link: https://chess-results.com/tnr860542.aspx?lan=15&art=1&turdet=YES

Najbolje plasirani igrači dobit će diplomu od ŠK „Čelik“ Zenica.

Turnir su uspješno sudili: IM Goran Trkulja, NA Dino Marković i NA Belmir Miskić.

Nakon 28 odigranih prvenstava, ukupno je učestvovao 671 igrač.

Sutra, 07.12.2023. godine, igra se posljednje odgođeno pojedinačno prvenstvo Osnovne škole „Ahmed Muradbegović“  Stranjani i time se završava sa pojedinačnim prvenstvima na nivou Grada Zenica.

E.Imamović /D.Marković

Foto D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno