fbpx
Info

FOTO: Završeni interetnički susreti U SUSRET PROLJEĆU-SIMPLY FRIENDS

Interetnički susreti adolescenata i mladih „Jednostavno prijatelji – U susret proljeću” pod pokroviteljstvom Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Bosni i Hercegovini,  započeli su smotrom Saveza izviđača grada Zenice gdje su podjeljena priznanja za najbolje jedinice u proteklom periodu kao i čvorovi za učesnike 57. klase Izviđačke škole za vodnike.
Nakon smotre otvoreno je tradicionalno takmičenje za mlađe izviđače i planinke. Na ovogodišnjem druzenju učestvuje 35 ekipa iz 18 gradova, Sarajevo, Mostar, Jablanica, Konjic, Stolac, Ilijaš, Prijedor, Banja Luka, Vareš, Tešanj, Zavidovići, Doboj-Istok, Nemila, Brčko , Niš (R Srbija), Novi Pazar (R Srbija), predstavnik Beograda i domaćin takmičenja Zenica.
Na državnom nivou pobjedu je odnijela ekipa „Kontraazimut“- OI „Igman 92“ Ilidža, drugi su bili „Alfa“ – OI „Mladost“ Ilijaš, dok je treća bila ekipa „Zabranjeno pušenje“ – Oi „Neretva“ konjic.
Na gradskom nivou od 11 ekipa pobijedili su Plavi zmajevi – Oi „Lisac“ Zenica, drugi su bili Teletabisi 1 – OI „Smet“ Zenica dok je treću poziciju uzela ekipa Truperi – OI „Smet“ Zenica.
Prije proglašenja pobjednika ovogodišnjeg takmičenja, u Multiplexu ekrana Zenica je održana promocija CD-a sa 6.festivala izviđačkih pjesama,na kojem su pobjednicima Festivala, i ostalim  učesnicima dodjeljene nagrade i zahvalnice na učešću.
Veliko Hvala našim prijateljima i sponzorima  koji su pomogli da se uspješno realizuje ovogodišnje takmičenje „U susret proljeću 2019“ a to su: Klub starijih izviđača „Plamen“ O.I Lisac Zenica, zatim „Vispak“ i  „Akova“  grupacije iz Visokog, i  „Oaza“ iz Jelaha.
Do neke naredne izviđačke akcije, i ponovnog druženja, pozdravljamo vas izviđačkim pozdravom:
Z-D-R-A-V-O