Nogomet

FOTO: Završen turnir NSFBiH, pobjednik ŽF/NK Emina iz Mostara, ŽNK Čelik četvrti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Završen turnir NSFBiH, pobjednik ŽF/NK Emina iz Mostara, ŽNK Čelik četvrti  – U Sarajevu je završen turnir Nogometnog saveza Federacije Bosne i Hercegovine za kadetkinje, koji se igrao 29. i 30.maja 2018.godine na terenima sa umjetnom travom stadiona Koševo.

Pobjednik, osmog po redu turnira za kadetkinje, je ŽF/NK Emina iz Mostara čije su igračice u finalnoj utakmici rezultatom 2:0 savladale ekipu ŽNK Mladost iz Nević Polja kod Novog Travnika.

U utakmici za treće mjesto ŽNK Troglav iz Livna savladao je ŽNK Čelik rezultatom 4:0.

-Ovo je bio veoma zapažen nastup ŽNK Čelik iz Zenice, koji je nastupio sa najmlađom ekipom, u kojoj su većinom bile mlađe igračice, 2004.godište do 2011.godišta. Pravo nastupa imale su igračice 2001.godište i mlađe. Osvojeno je četvrto mjesto, a kapiten Čelika, mlada reprezentativka BiH, Lara Ganić, proglašena je za najbolju igračicu turnira, po mišljenju svih trenera. Najmlađa učesnica bila je iz Čelika, Nida Selimović i bila je prava atrakcija ovog festivala ženskog nogometa, – kazali su nam iz ŽNK Čelik.

Na turniru je učestvovalo preko 120 mladih igračica iz osam klubova koji se takmiče u Prvoj i Drugoj ženskoj ligi Federacije BiH i to:

– ŽNK Brotnjo Čitluk

– ŽNK Čelik Zenica

– ŽF/NK Emina Mostar

– ŽNK Mladost Nević Polje

– ŽNK Posavina Domaljevac

– ŽNK Sana 2014 Sanski Most

– ŽNK Sloboda Tuzla i

– ŽNK Troglav Livno

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe, a nakon tri odigrana kola prvoplasirane ekipe su se plasirale u finale, dok su drugoplasirani igrali utakmicu za treće mjesto.

Za najbolju golmanicu turnira, prema izboru svih trenera ekipa proglašena je Preljević Ana-Marija iz ŽNK Troglav Livno, dok su svi treneri za najbolju igračicu izabrali kapitenicu ŽNK Čelik Zenica Laru Ganić.

-Turnir NS Federacije BiH za kadetkinje pod  nazivom “Fair-play dani ženskog nogometa” protekao je u odličnoj atmosferi svih aktera i bez ijednog incidenta, a turniru su prisustvovali i trener juniorske ženske reprezentacije BiH Suban Velimir, te selektor ženske kadetske reprezentacije Lucić Ilija, – objavili su na nsf bih. Nogometni savez Federacije BiH svim učesnicima čestita na fer i sportskim utakmicama.

E.Imamović

Foto ŽNK Čelik/NS FBiH



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno