Ostali sportovi

Foto: Završen Regionalni turnir za djecu u Areni

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Završen Regionalni turnir za djecu u Areni – U Areni Zenica igrajednodnevni turnir u malom nogometu za djecu rođenu 2006.godine i mlađu. Pobjednik turnira je Bugojanska ekipa NK Sport Prevent, koja je pobjedila u finalu ekipu ŠN Romari iz Viteza rezultatom 2:1. Organizator turnira bio je Omladinski fudbalski klub „ZSK 2013“ iz Zenice.

Na turniru je nastupilo 13 ekipa i to: ŠF Borac Jelah, NK Sport Prevent Bugojno, ŠN Romari Vitez, FK Fojnica, ŠF Fortuna Zenica, ŠF Tempo Sport Zenica, NK Žepče, NK Šantić Vitez, ŠF Sportino Maglaj, NK Rijeka Vitez, NK Igman Ilidža, OFK ZSK Zenica i ŠF Napredak.

Prvo mjesto Bugojancima. Finale: NK Sport Prevent Bugojno – ŠN Romari Vitez 2:1 (1:1).

U utakmici za treće mjesto NK Igman Ilidža – ŠF Tempo Sport Zenica 1:0. (pobjedonosni gol postignut u zadnjim trenucima utakmice).
Najbolji igrač na turniru je Arslan Jašarević iz pobjedničke ekipe Sport Prevent Bugojno, a najbolji golman je Zijad Isović iz ekipe Igman sa Ilidže.

Prvi strijelac turnira je Joško Garić iz ekipe Romari Vitez, finaliste turnira. Stručni žiri radio je u sastavu: Brane Vidović, Ismet Osmančevi-Car i predstavnik saveza.  Pobjednička ekipa NK Sport Prevent Bugojno je Škola nogometa dr. Besima Sadagića, a trener je Sejdin Mustafica.

Pehare, medalje i diplome uručili su članovi Organizacionog odbora.  Hasib Fetić, predsjednik kluba OFK ZSK Zenica i predsjednik Organizacionog odbora, Mustafa Čerim, sekretar i trener u klubu, te Brane Vidović, predsjednik stručnog žirija ističu zadovoljstvo na kraju turnira.

Organizacija je bila na zavidnom nivou, ali neki od učesnika su se žalili na hladnoću u dvorani, a u završnici turnira i na neosvjetljenost dvorane.

E.Imamović za Zenicablog

 

Foto: Ekrem Imamović i Jasmin Hadžić

Posted by Zenicablog on 23. Januar 2016



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno