Košarka

Foto: Završen 6. turnir Amna Fazlić

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Košarkašice Budućnosti iz Podgorice pobjednice su 6.Međunarodnog memorijalnog turnira Amna Fazlić koji se jučer i danas igrao u Zenici. U finalnom meču crnogorke su porazile domaćina, ekipu Čelika rezultatom 75:57.

Crnogorke su diktirale tempo cijelim tokom utakmice, ali su značajniju razliku uspjele napraviti tek ufinišu utakmice kada su oba trenera na parket poslali mlađe i neiskusnije igračice, a to je najbolje iskoristila Vanja Mudreša i sa tri vezane trojke napravila veliku prednost za svoj tim. Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Irena Matović sa 17 poena, 16 je dodala McClean, a 12 Vanja Mudreša.

U domaćem sastavu bolje od ostalih bile su Aldijana Iriškić sa 18 i Nataša Popović sa 14 poena. U utakmici za treće mjesto Medveščak je pobjedio Partizan sa 85:55.

Sve igračice su dobile medalje za učešće na turniru, a pobjedničkoj ekipe je pripao i pehar u trajno vlasništvo. Za najkorisniju igračicu turnira proglašena je Irena Matović iz pobjedničkog sastava, a pehar za košarkašicu koja najviše podsjeća na Amnu Fazlić dobila je domaća košarkašica Sara Heljić.

Turnir je protekao u izvrsnoj organizaciji košarkaškog ženskog kluba Čelik.

Više na http://www.zenicablog.com/index.php/sport/kosarka/item/5886-zavrsen-6-turnir-amna-fazlic

Posted by Zenicablog on 27. Septembar 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno