Zenica

FOTO: Zaposlenici INZ darivali krv u akciji Crvenog križa

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zaposlenici INZ darivali krv u akciji Crvenog križa – Povodom Svjetskog dana Dobrovoljnih davaoca krvi (14. juni) Crveni križ Grada Zenica i Transfuzijski centar Kantonalne bolnice Zenica organizirali su “Dane otvorenih vrata” u prostorijama Transfuzijskog centra KBZ.

Prvog dana krv su organizovano darivali zaposlenici Elektroprivrede BIH, a  drugog dana zaposlenici Instituta za zdravlje i sigurnost hrane Zenica.

Desetak zaposlenika Instituta za zdravlje i sigurnost hrane, koji su bili u mogućnosti, darovalo je krv u prostorima Transfuzijskog centra KBZ. Prvog dana obilježavanja, maskota Crvenog križa “Dropsi” je sa ekipom CK posjetio zaposlene u INZ. 

Kako ističu iz Crvenog križa i KB Zenica, INZ je poseban i po tome, jer je jedina zdravstvena institucija u ZDK i šire, čiji zaposlenici tradicionalnu daruju krv u organizovanim akcijama, ali i pojedinačno. Tako su prije nekoliko mjeseci krv organizovano darivali tokom obilježavanja dana Prve pomoći.

Osim što svakodnevno rade na prevenciji bolesti i očuvanju zdravlja, u INZ-u su i ličnim primjerom su pokazali značaj učešća i podržavanja ovakvih akcija, ali i ukazali na značaj darivanja pod sloganom da je “znatno važnije da krv čeka pacijenta, nego da pacijenti čekaju krv”.

Institut za zdravlje i sigurnost hrane Zenica



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno