Info

FOTO: Započeta sanacija kolovoza na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Obnova i sanacija kolovoza sa potpuno amortizovanim asfaltnim zastorom na dionici regionalne ceste R445 Visoko-Podlugovi u gradu Visoko, novi je projekat Ministarstva za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Zeničko-dobojskog kantona.

Vrijednost potpisanog ugovora je oko 220.000,00 KM, a izvođač radova, izabran putem postupka javne nabavke, je ADO TRANS d.o.o. Visoko. Trenutno su u toku pripremni radovi, a rok za izvođenje radova je 10 dana.

Ministar za prostorno uređenje, promet i komunikacije i zaštitu okoline Danijel Pašić pozvao je građane na strpljenje i razumijevanje dok traju radovi, s obzirom da se radi o visoko frekventnoj ulici tako da je zbog radova uvedena totalna obustava saobraćaja.

– Svjesni smo da je ulica prometna i da se upravo ovdje nalazi i služba Hitne pomoći, tako da je cilj da izvođač radove privede kraju u što kraćem vremenu kako bi na obostrano zadovoljstvo dobili novu modernu saobraćajnicu na ovoj regionalnoj cesti – rekao je ministar Pašić.



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno