Zenica

Foto: Započela rekonstrukcija Doma u Vranduku

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Započela rekonstrukcija Doma u Vranduku – Prije desetak dana započela je totalna rekonstrukcija i adaptacija dvospratnog objekta društvenog doma u Vranduku, koji ima oko 600 kvadrata korisnog prostora. Radovi su u punom jeku. Inače, Dom je izgrađen početkom 80-ih godina prošlog vijeka i do sada je imao višestruku namjenu.

Tu je bila smještena velika prodavnica trgovačkog preduzeća „Poljopromet“, prodavnica mješovite robe, prostorija Mjesne zajednice, sala za igranke i sastanke MZ, Izborno mjesto za MZ Vranduk, prostorije za Udruženje žena Vranduka, Bilijar sala sa kafeom, smještaj izbjeglica u agresiji na BiH 92-95, telefonska centrala i t.d. U proteklom periodu Dom su održavali mještani Vranduka i pojedine firme, koje su ulagale u Dom.

Radove na rekostrukciji izvodi firma Almy Transport, a vrijednost radova je oko 230 hiljada KM. Iskorištena je prilika prisustvo firmi Štrabag i Končar na gradnji hidroelektrane Vranduk na rijeci Bosni, koje će finansirati ove radove,  a rekostruisani dom bit će im izdat pod kiriju na četiri godine, tj. za vrijeme gradnje HE Vranduk. Ovim firmama, finansijerima, Dom je izdat u viđenom stanju.

Od radova predviđeno je mjenjanje kompletne krovne konstrukcije, te adaptacija svih prostora Doma.  Nakon rekonstrukcije, u suterenu će biti prostorije za udruženje vrandučkih žena i kuhinja, na spratu će biti kancelarije sa svim sadržajima i prostrorije za potrebe mjesne zajednice, a tavanski prostor će biti preuređen u spavaonice, kupatila i kancelarije.

Dom se treba dovesti u funkcionalno stanje, a nakon odlaska radnika HE Vranduk, dom ostaje u vlasništvu Mjesne zajednice.

Objekat Doma moći se staviti na raspolaganje i u tursitičke svrhe, za smještaj turista, gostiju i učesnika manifestacija koje se održavaju u vrandučkoj tvrđavi i Bosanskoj kući, ali i za druge sadržaje koji su u funkciji promocije turističkih i drugih vrijednosti ovog dijela zeničke teritorije.

Ovim potezima nastoji se očuvati objekat i koristiti u opšte društveno dobro.

E.Imamović za Zenicablog



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Tagovi

Zadnje objavljeno