Ostali sportovi

FOTO: Zapažen nastup zeničkih šahista na 22. Memorijalnom turniru „Kapija“ u Tuzli

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Zapažen nastup zeničkih šahista na 22. Memorijalnom turniru „Kapija“ u Tuzli – U motelu „Rudar“ u Tuzli juče 09.6.2019.godine održan je 22.Memorijalni šahovski turnir „Kapija“. Organizator je bio Šahovski klub „Inzio-Tušanj“, Tuzla, a na turniru je učestvovalo 102 takmičara, među kojima je bio jedan velemajstor (GM), jedan intermajstor (IM), 6 FIDE majstora (FM) i jedan CM.

Zapažen nastup imala su i trojica Zeničana, koji su ostvarili plasman među nagrađene igrače. Najbolji plasman od Zeničana ostvario je mladi Faris Čunjalo sa 7 osvojenih poena (pobjednik je velemajstor Vukić sa 7,5 poena, nap.a.). Halid Bajramović osvojio je 6,5 poena, dok je mladi Dino Marković osvojio 6,0 poena, iako je nastupio nakon maturske večeri.

Pobjednik turnira je velemajstor Milan Vukić sa 7,5 poena, drugi je bio FM Miro Pandurević, takođe, sa 7,5 poena, ali sa nešto slabijim dodatnim kriterijima, a treći FM Andrija Obad.

Nagradni fond iznosio je 1.000 KM i nagrađeno je prvih 20 šahista u rasponu od 200 do 10 KM.

Sistem takmičenja bio je Švicarski u 9 kola, FIDE varijanta. Tempo igre: Blitz, 7 minuta po igraču, uz dodatak 3 sekunede za svaki potez, počevši od prvog. Turnir će se rejtingirati za FIDE blitz rejting listu.

Glavni sudija bio je IA Boris Budimir, a sudije FA Šemso Hamzić i Ramiz Avdić.

E.Imamović

Foto arhiva



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno