Zenica

Foto: Zajednički iftar u džematu Nova Zenica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Zajednički iftar u džematu Nova Zenica – Zajednički džematski iftar u džematu Nova Zenica – Kao što je bilo i prošlogodišnjeg Ramazana i ove godine vrijedni džematski odbor džemata Nova Zenica organizovao je zajednički iftar u novoj džamiji „Bosna“.

Na iftar su pozvane sve džematlije-postači, od najmlađih do najstarijih članova ovog džemata. Kod imama Hasan ef. Kozlića se prijavilo oko 160 iftardžija.

Nakon iftarenja hurmama i vodom, klanjao se akšam namaz. Slijedio je iftar za žene na makfilu džamije, a u podrumskim prostorijama za muškarce. Dovu nakon iftara proučio je imam džamije Hasan ef. Kozlić.

Vidljiv je bio doprinos omladinaca i omladinki u pomoći oko organizacije iftara, te služenju prisutnih na iftaru i nakon druženja u haremu džamije nakon iftara gdje su prisutni bili posluženi sokovima. Ovo je jedan od načina i primjer kako okupiti omladinu i vezati ih za džemat i poslije mekteba.

Ramazan i iftar su najbolje prilike za širenje ljubavi, iskazivanje jedinstva i aktivnostima na ujedinjenju vjerničkih srca, a zajednički iftar u Ramazanu, osim drugih vrijednosti ovog svetog mjeseca, je simboličan i zbog druženja poput ovog večerašnjeg.

Iz džematskog odbora ovom prilikom se zahvaljuju svima onima koji su podržali ovaj zajednički iftar i dali svoj doprinos na njegovoj realizaciji.Molimo Dragog Allaha dž.š. da ih nagradi najljepšom nagradom. Amin, ja Rabbe-l-Alemin.

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno