Nogomet

FOTO: Vrijedna pobjeda zeničkog Rudara na Kamberovića polju nad Borcem iz Jelaha

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Vrijedna pobjeda zeničkog Rudara na Kamberovića polju nad Borcem iz Jelaha – Uokviru 11.kola Druge lige FBiH, grupa Centar, sezona 2017/2018 zenički Rudar bio je domaćin ekipi FK Borac iz Jelaha. Završeno je pobjedom domaće ekipe FK Rudar.

Rezultat: FK Rudar Zenica – FK Borac Jelah 1:0 (0:0);

Strijelac gola za Rudar bio je Besim Kolić u 72.minuti.

Sastav Rudara: Aid Vehabović, Ermin Gluhić, Imran Sarajlić, Harun Tabaković, Harun Vardo, Abduselam Lužić, Aldin Kubat, Besim Kolić, Esad Durmić, Ahmed Aletić, Mahir Jusić. (Trener Armin Bujak, predstavnik kluba Mirsad Šabanović).

Na klupi su ostali: Ernes Selimović, Edin Bajramović, Enes Šeper, Tarik Isaković, Semin Durmić, Emir Kapo.
Glavni sudija bio je Semir Mamela, pomoćnici: A1 Adnan Isović, A2 Emir Oprašić, delegat Adnan Kantić.

Utakmica je odigrana na A terenu stadiona na Kamberovića polju u Zenici po lijepom i sunčanom vremenu (+20*C), pred oko 100-tinjak gledalaca među kojima je bila i manja grupa gostujućih navijača Borca.

U prvom poluvremenu utakmica je bila dosta ravnopravna i otvorena, a obje ekipe su imale nekoliko povoljnih pozicija za postizanje golova. Gosti su tražili penal sredinom prvog poluvremena, nakon jednog naguravanja u šesnaestercu domaćih, igrač Borca je pao, ali sudija je pokazao da se igra nastavi.

Domaći su postigli pobjedonosni gol u 72.minuti preko svog centarfora Besima Kolića. Mlada ekipa Rudara pokazala je zavidnu borbenost i pomake u disciplini igre i trenerovih zamisli i zasluženo je slavila nad favorizovanom ekipom Borca iz Jelaha.
U narednom, dvanaestom kolu, zenički Rudar je ponovo domaćin i to ekipi Ilijaša.

Tekst i foto galerija
E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno