Naše

Foto: Vranduk i radovi na uređivanju korita rijeke Bosne i ispred tunela Vranduk II

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Boraveći izvjesno vrijeme na području Vranduka, zabilježio sam radove koji se izvode na ovom području, javlja naš saradnik Ekrem Imamović.

Od  isključka sa puta M-17 na lokalni put za Ponirak, Koprivnu i Gladoviće postavljena je bankina u dužini oko 200 metara. Na ovom dijelu puta je odron od prije nekoliko mjeseci i na obali rijeke Bosne, ispod odrona, postavlja se kamena podzida, da ne bi došlo do većeg oštećenja puta kada poraste vodostaj rijeke. Ovo se nalazi na mjestu gdje se trebala raditi brana za “nesuđenu” HE Vranduk.

-Inače, vidio sam dosta velikih i teških kamiona sa oznakom BOSSIL Vitez, koji idu ovim lokalnim putem. Pošto je lijevim krajem ovog lokalnog puta položen vodovod za naselje Novi Vranduk, a desnim krajem kablovi za Telekom operatera, veliko je pitanje koliko će izdržati ove vodovodne cijevi i kablovi operatera od ovih teških kamiona. Ispred tunela Vranduk II u toku je uređivanje prilaza tunelu i obale kod tunela.  Sve ovo možete vidjeti u foto galeriji sa lica mjesta.

Tekst i foto E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno