Rekreacija

FOTO: Volujak- jedna planina, dva svijeta različita

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Iako dalek, sami jugoistok naše domovine uvijek nam je bio privlačan, sa pregrštom svojih krasnih lokacija za koje vrijedi proći skoro 400 km u jednom danu.

Volujak je uvijek privlačan, pa smo željeli i ovaj put, nakon pet godina, ponovo vidjeti onaj pogled sa njegovog najvišeg vrha, na 2336 mnv.

Od planinarskog doma Papin Do, preko Škiljevića i Vraćan poljane, staza nas je vodila preko izvora Goveđak, a onda padinama ove gorostasne planine, sve do njenog vrha. Ostavili smo opciju da posjetimo i vidikovac sa Trnovačkog Durmitora na Trnovačko jezero, no nije bilo vremena za tu varijantu.

No, uprkos tome, u povratku smo posjetili Dolinu heroja na Tjentišt, gdje smo održali historijski čas o Bici na Sutjesci, te biser osmanske sakralne arhitekture, Aladžu džamiju u Foči.

Naših četrdeset planinarki i planinara nisu krili zadovoljstvo izuzetno sadržajnim danom, pa očekuju i nove ture.

Sljedeća je u Kraljevu Sutjesku i na Bobovac, 24. oktobra, u pomen na 644. godišnjicu krunisanja Tvrtka I Kotromanića za prvog kralja Bosne.

GPS ture: https://www.wikiloc.com/hiking-trails/volujak-papin-do-govedak-volujak-papin-do-85127349

3D vizualizacija ture: https://ayvri.com/scene/8dk3nl4y5x/cku6kwyza00012v6j4rfyxtxp

#HodajPravomStazom
#Azimuth135



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno