Zabava

Foto: Vlatko Stefanovski trio u Zenici

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Jedan od najpoznatijih solista i gitarista Balkana, ali i šire, Vlatko Stefanovski, gostovao je večeras uokviru mini turneje po BiH u Zenici, kako kaže nakon mnogo, mnogo godina. Više od dva sata delirijuma, dvije bis numere, te prisjećanje na stare hitove kao što su “Skopje”, “Kao kakao”, “Čukni vo drvo”, ali i “Makedonsko devojče” i druge makedonske tradicionlne melodije u gitarskim i rok izvedbama pdigli su na noge više od pet stotina Zeničana u dupke punoj Velikoj sali.

Stefanovski je nastupio uokviru Festivala BH drame, koji je započeo večeras u Zenici, a Zeničan je počastio i “kumovom slamom”, kako je rekao, numerom koju veoma rijetko izvodi, a koja je obilježila jedan dio njegove karijere, ali i numerama sa novog albuma Vlatko Stefanovski tria, kojeg uz lidera benda još čine i basist Đoka Maksimovski te bubnjar Dejan Milosavljević, koji svakim svojim nastupom oduševljavaju publiku vodeći ih kroz specifičan spoj blues-jazz-etno-rock glazbe. Mini turneja nakon Travnika i Zenice u petak uvečer završava se koncetrom u Tuzli.

Više na

Posted by Zenicablog on 7. Maj 2015



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno