Nogomet

FOTO: Visok poraz omladinaca Čelika u Zenici od Zrinjskog (0:4)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Visok poraz omladinaca Čelika u Zenici od Zrinjskog (0:4) – U prvoj utakmici četvrtfinala Omladinskog Kupa BiH danas, 22.11. u Zenici su igrali omladinci NK Čelik i njihovi vršnjaci iz HŠK Zrinjski Mostar. Visoku gostujuću pobjedu ostvarili su omladinci Zrinjskog.

Rezultat: NK Čelik – HŠK Zrinjski 0:4 (0:2).

Strijelci: Hajdarević u 14′, Božić u 36′, Rozić u 48′ iz penala i Leonardo u 70.minuti.

Sastavi ekipa:

Čelik: Jupić, Sivac, Durmić, Talić, Begović, Puđa, Ibraković, Žuna, Šuvalić, Kalabić, Mujanović. (Trener Pavle Skočibušić).

Zrinjski: Savić, Džida, Duraković, Cigelj, Savić, Bošnjak, Šunjić, Rozić, Hajdarević, Božić, Mašić. (Trener Nenad Gagro).

Utakmica se igrala na „B“ terenu na Kamberovića polju u Zenici u 13 sati, po sunčanom i prohladnom vremenu (+10*C) pred oko 50-ak gledalaca.

Čelik je danas nastupio bez petorice standardnih nogometaša iz juniorske ekipe, trojica su, među kojima i kapiten  suspendovani (Mahmut Mujak, Marin Milanović i Kenan Bašić), dok su preostala dvojica, Gabrijel Popović i Emrah Skopljak, prekomandovani u seniorski sastav NK Čelik.

Zeničani su odolijevali do 14. minute, a onda Nermin Hajdarević pogađa za 0:1. Gosti iz Mostara do drugog gola i vodstva od 0:2 stižu u 36. minuti, a strijelac je bio Mateo Božić. S vodstvom gostiju 0:2 završeno je prvo poluvrijeme današnje utakmice.

Već na početku drugog dijela, Zrinjski stiže i do trećeg gola, u 48.minuti za 0:3 pogađa Teo Rozić iz jedanaesterca. Do kraja utakmice gosti iz Mostara postigli su još jedan gol, a strijelac je bio Leonardo u 70. minuti.

Revanš utakmica u Mostaru biće samo formalnost za nogometaše Zrinjskog, koji će pokušati ove sezone osvojiti Kup BiH.

Donosimo sve parove četvrtfinala Kupa za omladince, 22.11.2017.god.:

Zenica: NK Čelik – HŠK Zrinjski Mostar 0:4

Sarajevo: FK Bosna Union – FK Borac Banja Luka

Bijeljina: FK Radnik Bijeljina – NK Široki Brijeg

Banovići: FK Budućnost Banovići – FK Krupa

Igraju se dvije utakmice. Revanš susreti igraju se sedam dana kasnije, 29.11.2017.godine.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno