Nogomet

Foto: Visok poraz NK Čelik na Koševu

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Foto: Visok poraz NK Čelik na Koševu – 14.kolo BH Telekom Premijer nogometne lige BiH. FK SARAJEVO – NK ČELIK 4:0; U utakmici 14.kola (treće kolo 2.dijela prvenstva) BH Telekom Premijer nogometne lige BiH  danas su u Sarajevu igrali ekipa FK Sarajevo i zenički NK Čelik. Zasluženu pobjedu ostvarila je ekipa Sarajeva.

REZULTAT: SARAJEVO  – ČELIK  4:0 (2:0);

Strijelci: 1:0 (Anel Hebibović u 12.), 2:0 (Nermin Crnkić u 27.), 3:0 (Mersudin Ahmetović u 58), 4:0 (Nermin Crnkić u 72.minuti);

Gradski stadion „Asim Ferhatović-Hase“ na Koševu u Sarajevu. Početak u 13 sati.

Glavni sudija Dragan Petrović (Banja Luka), pomoćnici: A1 Dragan Keranović (Prijedor), A2 Radislav Kačavenda  (Gradiška); Delegat Izet Banda  (Brčko);

Sastavi timova:

SARAJEVO:  Pavlović, Hodžić, Novaković, Duljević, Crnkić, Hebibović, Balić, Mihojević, Almir Bekić, Ahmetović, Ivetić. (Trener Mehmed Janjoš);
ČELIK:  Ružić, Šivšić (od 46.Hrkač), Goran Popović (od 65.Duraković), Hasanović, Salčinović, Brković (od 68.Duvnjak), Jusić, Marin Popović, Pezer, Marković, Smriko.  (Trener Ivo Ištuk);

Nogometaši Čelika nastavljaju sa slabim rezultatima u ovom prvenstvu i danas u Sarajevu su doživjeli i 10. poraz u 14 odigranih kola Premijer lige BiH.

U prvom poluvremenu Sarajevo je imalo više od igre, te je i postiglo dva gola za vođstvo od 2:0.

Domaći su poveli u 12.minuti preko Hebibovića. Centrirao je A.Bekić sa lijeve strane na drugu stativu, Duljević vratio, golman Ružić odlazi u prazno, odbijena lopta iz gola Čelika dolazi na peterac do Hebibovića koji šutira glavom u prazan gol za vođstvo Sarajeva od 1:0.

Na 2:0 povisio je Crnkić nakon centaršuta Hodžića na drugu stativu do slobodnog Crnkića, koji neometan sa ruba peterca iskosa sa lijeve strane matira golmana Ružića.

Bilježimo pokušaj Marina Popović u 7.minuti nakon centaršuta Brkovića. Sarajevo je imalo nekoliko situacija za postizanje gola, 16.minut nakon dubinske lopte Duljevića pokušao je Balić, ali je Ružić siguran.

Sarajevo je pokušavalo i u 22. preko Bekića,  u 37.  preko Hebibovića, u 38.preko Crnkića. Sarajlije su u 44.minuti imale tri pokušaja u jednom napadu u 44.minuti preko Ahmetovića, Hebibovića i Crnkića, ali se istakao golman Čelika Ružić.

Čelik je pokušao u 24.minuti iznenadnim šutem Salčinovića sa oko 25 metara, ali je golman Pavlović na mjestu. Bilježimo i centaršut Šivšića u 33.minuti, lopta prolazi kroz šesnaesterac Sarajeva, a Smriko je malo zakasnio na ovu loptu.

Drugo poluvrijeme počelo je u istom tempu kao i prvo, inicijativom domaćih.

Na 3:0 Sarajevo je povečalo u 58.minuti preko Ahmetovića nakon odlične povratne lopte Hebibovića na 10-ak metara, Ahmetović se okrenuo i šutirao prizemnin udarcem u lijevi ugao gola Čelika.

U 61.minuti fenomenalna odbrana golmana Ružića, u dva navrata, nakon odličnog šuta Ahmetovića.

Balić pogađa stativu gola Čelika u 66.minuti nakon gužve pred golom gostiju.

Sarajevo povećava na 4:0 u 72.minuti drugim golom Crnkića nakon sjajne kontre Duljevića, koji je nesebično uposlio Crnkića, a ovaj matira nemoćnog Ružića prizemnin udarcem sa 10-ak metara za visoko vođstvo domaćih. Do kraja utakmice Sarajevo je odigralo rutinski i sačuvalo ovo visoko vođstvo od 4:0.

Nastavlja se agonija nogometaša Čelika u ovom prvenstvu, koji danas nije stvorio nijednu ozbiljniju šansu pred golom Sarajeva. Utakmici je prisutvovala i grupa od 50-ak navijača Čelika, koji su pobrali aplauze za skandiranje imena Vedrana Puljića, navijača Sarajeva, ubijenog 2009.godine u neredima na utakmici u Širokom Brijegu.

U narednom 15.kolu (četvrto kolo 2.dijela prvenstva) Čelik je domaćin Olimpicu iz Sarajeva, a Sarajevo gostuje u Krupi.

E.Imamović / Foto: SCSport



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno