Košarka

FOTO: Visok poraz košarkaša Čelika u majstorici u Srebreniku – Gradina – Čelik 105:64

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Visok poraz košarkaša Čelika u majstorici u Srebreniku – Gradina – Čelik 105:64 – Košarkaši Gradine iz Srebrenika osvojili su A1 ligu i ostvarili su plasman u Premijer ligu BiH. Ovaj tim je večeras na svom parketu u odlučujućem meču finalne serije savladao zenički Čelik rezultatom 105:64 i ostvario je plasman u društvo najboljih bh. ekipa.

Žestoko je tim Vlade Mićanovića ušao u meč. Potpuno su pregazili Čelik na otvaranju, imali su prednost od 20:8, a nakon deset minuta igre bilo je plus osam, 22:14.

Domaći tim je i u drugoj dionici briljirao. Nisu Čeliku dopustili apsolutno ništa, dok su oni nošeni velikom podrškom s tribina pogađali gotovo sve. Bilo je u nekoliko navrata i 24 koša prednosti, a na odmor se otišlo sa 18 poena prednosti u korist Gradine, 55:37.

Nastavila je Gradina sa boljom igrom i u nastavku meča. Čelik je izgledao potpuno nemoćno, a nakon 30 minuta igre domaći su imali velikih 30 poena prednosti, 84:54.

Do kraja su domaći lagano završili posao i ostvarili su pobjedu i plasman u Premijer ligu BiH. Sportsport.ba

(FOTO: JASMIN HADŽIĆ BLICKO – Arel d.o.o, Prevoz putnika Zavidovići, Carpe Diem i AE sigurnost zaslužni za foto galeriju)

 



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno