Nogomet

FOTO: Visok poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Visok poraz juniora Čelika na Kamberovića polju u Premijer Omladinskoj ligi BiH – Uokviru 24.kola Premijer omladinske nogometne lige BiH, sezona 2018/2019, juniori NK Čelik bili su danas, 19. maja 2019.godine, domaćini ekipi HŠK Zrinjski iz Mostara.

Visoku pobjedu u ovom meču ostvarila je juniorska ekipa Zrinjskog, koja se nalazi na čelu lige, dok su juniori Čelika posljednji na tabeli.

Rezultat:

JUNIORI U-19

Čelik – Zrinjski   0:7 (0:3)

Strijelci za Zrinjski: Luka Jovanović u 1′ i 81′, Anes Mašić u 25′ i 51′, Ivan Bašić u 36′, Luka Cvitanović u 67′ iz kaznenog udarca, te Bruno Cigelj u 79.minuti.

Sastav juniora NK Čelik:

Mustafa Ganibegović, Mateo Puđa (od 46.Nedim Ferhatović), Maid Horić (od 29.Dino Hinović), Haris Kulovac, Amar Muslić, Dženan Smajić, Selim Žuna (cap), Harun Ibraković, Edvin Tufekčić (od 85.Samid Smriko), Evhad Vardo, Emir Čančar (od 68.Eldar Čančar). Na klupi su još bili: Hanan Sejmen, Samed Buro i Asim Čolaković.  (Glavni trener Oliver Vujica, predstavnik kluba Ivo Jelović).

Utakmica je odigrana na „B“ terenu Kamberovića polja sa plastičnom podlogom u Zenici u prisustvu oko 50 gledalaca, po oblačnom i povremeno kišovitom vremenu (+16*C).

Glavni sudija bio je Sabrija Topalović (Zenica), pomoćnici A1 Mirza Doglog (Zenica), A2 Alzan Pločo (Sarajevo), delegat Franjo Grganović (Novi Travnik).

U susretu lidera na tabeli juniorske Premijer bh.lige, Zrinjskog, sa 6 bodova prednosti nad drugoplasiranim Željezničarom i zeničkim Čelikom, koji je posljednji na tabeli i zaostatkom 15 bodova od pretposljednje Slavije, visoku pobjedu ostvarili su juniori Zrinjskog iz Mostara.

Gosti otvaraju utakmicu sa vođstvom u prvom napadu u prvoj minuti i u narednim minutama vidjela se razlika u svim segmentima igre, naravno u korist lidera na tabeli. Do poluvremena su postigli još dva gola. U drugom poluvremenu gosti postižu još 4 gola za konačnih i zasluženih 0:7.

– Na terenu za vrijeme igre nije bilo incidenata kao i na tribinama gdje su bili domaći gledaoci. Gostujuća ekipa i službene osobe dočekane i ispraćene na fer i korektan način do zaključivanja zapisnika utakmice.-, kaže se u dijelu službenog zapisnika sa utakmice.

Juniori Čelika u 24 odigrana kola su zabilježili tri pobjede, tri remija i 18 poraza, devet bodova (- 3 boda), zadnje mjesto na tabeli.

U narednom 25.kolu juniori Čelika gostuju kod ekipe FK Sloboda iz Tuzle.

Tekst i foto galerija

E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno