Zabava

FOTO: VIP zvanice uživale na specijalnoj premijeri filma Top Gun: Maverick

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Top Gun: Maverick stigao je na velika platna 36 godina nakon ljetnog blockbustera iz 1986. godine. Sudeći po svečanim premijerama širom svijeta, od one na Filmskom festivalu u Kanu do londonske, drugi dio postao je hit prije nego što je stigao u redovni kino program, stoga i ne čudi da je sinoćnja VIP premijera u kinu Cineplexx u Sarajevu bila izuzetno posjećena.

Pete Maverick, kojeg je ponovo utjelovio Tom Cruise i nenadmašne scene letenja izazvale su oduševljenje kod publike koja je svjetski naslov imala priliku gledati u dvorani sa najsavremenijom kino tehnologijom koja uključuje Dolby Atmos, jedini sistem zvuka u BiH ovakve vrste i RealD Ultimate screen.

Prije početka Top Gun avantura upriličen je mini koktel gdje su crvenim tepihom prošetale VIP zvanice i s oduševljenjem pozirale s promoterima odjevenim u avijatičarska odijela koja neodoljivo podsjećaju na ona iz filmskog spektakla. Među zvanicama koje su među prvima u Bosni i Hercegovini pogledali film o šarmantom pilotu, između ostalih, bili su Adis Bakrač, Antonio Beus, Anila Gajević, Arma Tanović-Branković, Armin Omerović, Dejan Kajević, Toni Toplan, Jasna Hadžimehmedović – Bekrić kao i predstavnici Ambasade Sjedinjenih američkih država u BiH.

Po završetku filma publika je s uzbuđenjem komentarisala leteće sekvence koje su božanstvene, ponekad napete, a ponekad zanosno oslobađajuće voljeli Tom Cruisea ili ne. Film od danas, 25. maja stiže pretpremijerno u Cineplexxima i CineStarima BiH, a od četvrtka, 26. maja kreće u redovna kino prikazivanja u distribuciji Una Filma.

O FILMU:

Nakon više of 30 godina služenja u mornarici, kao jedan od najboljih pilota, Pit “Maverick” Mitchell (Tom Cruise) je tamo gdje i treba da bude. Ne preza da probije barijere kao hrabar test pilot i izbjegava da prihvati unapređenje koje bi ga zauvijek spustilo na zemlju.

Kada je počeo da podučava vod mladih pilota koji su na obuci za specijalne misije, kakve ni jedan živi pilot nikada još nije vidio, Maverick sreće poručnika Bradle Bradshawa čiji je nadimak “Rooster”, sina Maverickovog pokojnog prijatelja i oficira za presretanje radara poručnika Nicka Bradshawa, zvanog “Gus”. Suočavajući se sa neizvjesnom budućnošću i sa duhovima prošlosti, Maverick se upušta u borbu sa svojim najvećim strahom, što će kulminirati misijom koja zahtjeva veliku žrtvu svih koji budu izabrani da u nju polete.

Trailer: https://bit.ly/3wK7gGP

Režija: Joseph Kosinski

Uloge: Tom Cruise, Miles Teller, Jennifer Connelly, Jon Hamm, Glen Powell, Lewis Pullman, Charles Parnell, Bashir Salahuddin, Monica Barbaro, Jay Ellis, Danny Ramirez, Greg Tarzan Davis i Ed Harris

Scenario: Ehren Kruger i Eric Warren Singer, Christopher McQuarrie

Žanr: Akcija

Studio: Paramount Pictures



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno