Ostali sportovi

FOTO: Vikend obilježili nastupi svih selekcija Ragbi kluba Čelik

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Vikend obilježili nastupi svih selekcija Ragbi kluba Čelik- Protekli vikend obilježili su nastupi svih selekcija Ragbi kluba Čelik.

U sklopu priprema za predstojeće Europsko prvenstvo koje se održava 10/11.06.2023. godine u Srbiji u ragbiju 7, selektor Adnan Hamzić je nastupio na pripremnom turniru koji se održao u Hrvatskoj tačnije u Zagrebu na stadionu Ragbi kluba Lokomotiva. Pored naše reprezentacije čiju okosnicu čine igrači Ragbi kluba Čelik nastupile su selekcije Austrije, Slovenije i dvije ekipe domaćina Hrvatske. Ovo je sigurno dobra priprema za nastup slijedećeg vikenda u Beogradu. Turnir je odigran 03.06.2023. godine. (fotografije iz Zagreba by Berislav Režman).

Dana 04.06.2023. godine selekcije uzrasta U11 i U13 nastupile su na velikom međunarodno turniru koji se održava već osmi put u mjesto Codroipo, Italija. Na ovome turniru nastupilo je po 10 timova u svim selekcijama, a naši mladi ragbijaši su imali priliku da razmjene svoje vještine sa ragbijašima iz Italije. Odlazak na ovaj pozivni turnir je od velikog značaja za razvoj mladih ragbijaša koji su na najbolji način predstavili svoj klub, Grad Zenicu i svoju domovinu Bosnu i Hercegovinu. Svakako je značajno istaknuti da su obje selekcije zauzele plasman u sredini tabele a u obje kategorije nastupilo je po 10 ekipa.

Selekcije U14 i U16 učestvovale su na turniru koji je organizirao Ragbi klub Zagreb dana 04.06.2023. godine naziva “Maslačak” te u kategoriji U14 ostvarile tri pobjede u tri odigrane utakmice dok je selekcija U16 imala jednu pobjedu i dvije izgubljene utakmice. Na turniru su nastupile ekipe iz našeg regiona.

Ovo su značajne aktivnosti za kraj naše sezone te se počinjemo lagano pripremati za novu sezonu i za “ljetnu školu ragbija” koja će biti organizirana za sve oni koji žele aktivno provesti raspust.

Ragbi klub Čelik



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno