Nogomet

FOTO: video nadzor i elektronska kontrola ulaznica od utakmice Čelik-Mladost (DK)

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: video nadzor i elektronska kontrola ulaznica od utakmice Čelik-Mladost (DK) – Na ulaznicama koje budu u prodaji za naredno domaće (na Bilinom polju) kolo Premijer lige Čelik- Mladost (Doboj/Kakanj) 18. marta trebali bi se po prvi put nalaziti i “bar-kodovi”, kojima će biti jasno i transparentno obilježeno ko, koliko i gdje sjedi na Bilinom.

Dio je to sveobuhvatnog projekta koji je uvjet UEFA za igranje međunarodnih utakmica na našem najljepšem stadionu, a sistem će, nakon testiranja na ovoj, svoju prvu implementaciju imati na utakmici BIH – Gibraltar.

Izabranici selektora Mehmeda Baždarevića u pohodu na Mundijal naredni domaći susret igraju 25. marta protiv Gibraltara, a to tada će funkcionirati elektronski brojači ulaznica i zatvoreni sistem videonadzora stadiona.

Zatvoreni sistem videonadzora i elektronski brojač ulaznica je obavezan uslov koji je postavila UEFA, a koji je trebao biti gotov do septembra prošle godine, ali se prolongiralo za mart, što je krajnji datum za rješavanje ovog pitanja. Elektronski brojači ulaznica spriječit će krivotvorenje ulaznica, kojeg je u prošlosti bilo mnogo, dok će videonadzor, odnosno kamere, koje će biti postavljene unutar i izvan stadiona, te u blizini ulaza, doprinijeti sigurnosti na stadionima.

Naime, prema Pravilniku o licenciranju kamere moraju imati mogućnost zumiranja, zamrzavanja slike kako bi se mogli identifikovati pojedinci. Kada se poslovi na Bilinom polju završe, zenički stadion neće biti prvi i jedini s videonadzorom i elektronskim brojačem ulaznica. Ranije videonadzor imaju i stadion Pecara, te Gradski u Banjoj Luci, dok su Širokobriježani otišli korak dalje, te su prošlog ljeta postavili i brojače ulaznica.

Podsjećamo na Bilinom polju je prije dvije godine postavljen novi LED semafor kojeg je finansirao NS/FS BiH.

Foto: Adnan Karahodžić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno