Zenica

FOTO: Veterani zeničkog ratnog odreda specijalne policije “Bosna 3” obilježili godišnjicu osnivanja

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U Zenici je Udruženje veterana Odreda policije za specijalne namjene Bosna 3 organizovalo prigodan program povodom godišnjice.

Na spomen obilježje pored ulaza u Ministarstvo unutrašnjih poslova Zeničko-dobojskog kantona položeno je cvijeće i odata je počast minutom šutenje i učenjem fatihe svim poginulim pripadnicima ove jedinice, policije, ali i Armije BiH u odbrambeno-oslobodilačkom ratu.

Uz delegacije boračkih organizacija, prisutni su bili i odali počast i policijski komesar MUP-a ZDK Admir Gazić i ministar unutrašnjih poslova Emir Vračo.

Odred policije za specijalne namjene Bosna 3 je tokom rata bio smješten na Mašinskom fakultetu Zenica gdje je danas i priređeno postrojavanje članova Udruženja veterana ove jedinice i otkrivanje spomen-ploče.

Delegacija je također posjetila i zgradu Specijalne policije MUP-a ZDK, a organizovano je i druženje veterana i sadašnjih policijskih službenika.

FOTO: Dado Ruvić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno