Košarka

FOTO: Veliki uspjeh zeničke košarke – KK Kengur treći na Balkanu!

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Veliki uspjeh zeničke košarke – KK Kengur treći na Balkanu! – Proteklog vikenda KK Kengur je učestvovao na final 8 turniru Basket4kids u organizaciji sportske grupacije Sportklub.

Završnica je održana u Sežani (Slovenija), a domaćini su prema izjavama iz KK Kengur organizovali vrhunski turnir sa svim uvjetima za odigravanje vrhunskih utakmica i za lijepo druženje mladih nada košarke.

Na završnici Basket4kids turnira učestvovali su prvaci bivših republika Jugoslavije (Slovenija, Hrvatska, Crna Gora, BiH, Srbija i Sjeverna Makedonija) kao i viceprvak Srbije, te domaćin i trećeplasirana ekipa iz Slovenije, ekipa KK Sežana.

Mladi iz Zenice našli su se u grupi sa ekipama KK Anagastum (prvak Crne Gore), KK Sevojno (viceprvak Srbije) i KK Sežana.

U prvom susretu, nakon lošeg otvaranja prve četvrtine gdje Anagastum stvara razliku, predpioniri KK Kengur su se u toku cijelog susreta vračali u utakmicu ali nisu imali snage i susret je završen pobjedom KK Anagastum iz Nikšića 50:41.

U drugoj utakmici grupe, ekipa KK Kengur je odigrala vrhunsku utakmicu i od samog početka je kontrolisala susret i slavila uvjerljivo nad ekipom viceprvaka Srbije, KK Sevojno 48:31.

U posljednjem susretu grupe, mlade nade KK Kengur su odmjerile snage sa ekipom KK Sežana i ostvarili su uvjerljivu pobjedu 59:21.

Zahvaljujući ove dvije pobjede, predpioniri KK Kengur su osigurali final four Basket4kids turnira, a u polufinalu su igrali protiv prvaka Slovenije ekipe KK Slovan Ljubljana.

Ponovo je ekipu iz Zenice koštalo loše otvaranje susreta, pa su tokom cijele utakmice stizali rezultatski zaostatak koji je u jednom momentu iznosio -22, ali uporni mladići iz KK Kengur su pokazali volju i karakter, te su u posljednjoj četvrtini prišli na -4, ali ponovo nisu imali dovoljno snage za preokret te su poraženi 42:35.

Nakon toga uslijedila je utakmica za treće mjesto, gdje su predpioniri KK Kengur igrali sa rivalima iz grupe, prvakom Crne Gore KK Anagastum.

Od samog početka susret je opravdao epitet finala prije finala i ekipe su dokazale da su kvalitetom na nivou finalista. Ipak, u završnici ovaj put mirniji su bili Zeničani koji su na kraju slavili pobjedu 42:40 i tako se revanširali Crnogorcima za poraz u grupi i osvojili bronzu na ovom prestižnom turniru.

Pored odličnog timskog rezultata, ekipa KK Kengur je na poligonu spretnosti (vođenje i tehnika) osvojila drugo mjesto, gdje je ekipa KK Mladosti (prvak Srbije) slavila ispred Kengura za samo 4 sekunde.

Također, kapiten predpionira Danko Cvitanović je bio najbolji strijelac ovog turnira, a imenovan je i u najbolju petorku turnira.

U ovoj prelijepoj košaršakoj priči učestvovali su: Danko Cvitanović (kapiten), Jan Bulajić, Dino Subašić, Faris Kovač, Leo Šendula, Anes Hadžić, Faris Čerim, Adi Husaković, Muhamed-Din Isaković, Faruk Kurić, Tarik Kurić, Anel Sofić, te treneri Enver Jahić i pomoćnik Dino Duranović.

Treneri KK Kengura su istakli zadovoljstvo ovim turnirom i zahvalili su se domaćinima KK Sežana, kao i grupaciji Sportklub te istakli da je ovo najveći turnir za ovaj uzrast u Evropi.

Ovim rezultatom KK Kengur je još jednom dostojno predstavio grad Zenicu na međunarodnoj sceni i nastavio kontinuitet dobrih rezultata.

U nastavku pogledajte obimnu foto galeriju sa turnira:

REZULTATI:

KK Kengur – KK Anagastum 41:50

KK Kengur – KK Sevojno 48:31

KK Sežana – KK Kengur 21:59

KK Slovan – KK Kengur 42:35

KK Kengur – KK Anagastum 42:40



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno