Nogomet

FOTO: Velika pobjeda zeničke Fortune u Kupu FBiH, eliminisan prvoligaš NK Slaven iz Živinica

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

Danas, 16.9.2020.godine, u Zenici na „B“ stadionu na Kamberovića polju, odigrana je utakmica 2.kola Kupa FBiH između zeničke ekipe NK Fortuna i prvoligaša iz Živinica, NK Slaven.

Zasluženu pobjedu ostvario je Kantonalni ligaš ZDK, zenička Fortuna, rezultat 2:0 (2:0).

Strijelci za Fortunu bili su Irnis Kubat u 37′ i Besim Kolić u 39.minuti utakmice.

Sastavi ekipa:

NK Fortuna:

Alvin Bujak, Edvin Tufekčić, Edvin Vardo, Kenan Zahirović, Almedin Pjanić, Adnan Alić, Besim Kolić, Adnan Šarić (cap), Tarik Huzbašić, Harun Bajramović, Irnis  Kubat. Rezerve: Mustafa Ganibegović (golman), Ajdin Hrustić, Adi Hadžić, Anes Agić, Semir Tarahija, Elman Pašalić, Arnes Gadžun, Nermin Kovač, Belmin Osmančević; (Glavni trener Armin Bujak).

NK Slaven: Brezičanin, Mulahamzić, Kovčić, Kozić, Kotarević, Majdančić, Krajišnik, Tursunović, Kavazović, Omerović, Musić. (Glavni trener Fuad Grbešić).

Službena lica na utakmici Fortuna – Slaven Živinice bili su:

Glavni sudija Poprženović Haris (Travnik), pomoćnici A1 Parla Eldar (Sarajevo), A2 Zukić Anis (Sarajevo), delegat: Jurišić Karlo (Posušje), posmatrač: Zovko Vedran (Mostar), četvrti sudija Ibrahimkadić Ismet (Tešanj).

Ovom velikom pobjedom zenička Fortuna plasirala se u 1/16 Kupa BiH, ponovo su pokazali svoje kvalitete, te su se zasluženo plasirali u završnicu Kupa BiH, među premijerligaše.

Utakmica je odigrana po lijepom i sunčanom vremenu (+30*C), a oko stadiona, van ograde, bilo je prisutno oko 200 gledalaca, koji su prezadovoljni igrom i rezultatom zeničke Fortune

Zenički klub sjajno je otvorio današnji meč protiv ekipe, koja se takmiči u 1.ligi FBiH. Već u prvoj minuti domaćini su mogli do vodstva, ali šut Besima Kolića brani golman gostiju. Gosti su imali šansu u 5.minuti, ali samo s par metara prazan gol je promašio Kovčić. Fortuna ponovo prijeti u 13. minuti, kada Tarik Huzbašić iz slobodnog udarca, iskosa sa desne strane sa 20-ak metara, pogađa prečku, samo par minuta kasnije Kolić u novoj šansi, ali golman gostiju je nesavladiv.

Gosti iz Živinica u 30.minuti nakon kornera preko Velida Kozića pogađaju prečku gola domaćih.

Fortuna, ipak, do zasluženog vodstva stiže u 37.minuti, sjajna asistencija kapitena Adnana Šarića za Irnisa Kubata, koji sigurno pogađa za 1:0. Ovaj gol je šokirao goste, koji se nisu oporavili od gola Fortune, a domaći nogometaši su postigli još jedan pogodak. U 39. minuti, ponovo nakon asistencije Šarića glavom, sjajno pogađa najbolji igrač domaće ekipe Besim Kolić za 2:0. To je ujedno bio i rezultat prvog poluvremena.

U drugom poluvremenu gosti su već na početku izvršili tri izmjene kako bi se pokušali vratiti u igru.

Fortuna je u 52. minuti mogla povećati vođstvo i rješiti pitanje pobjednika, ali Huzbašić nije uspio da matira danas odličnog golmana Slavena. Mogli su gosti stići do gola u 55. minuti, ali golman domaćih, Alvin Bujak fenomanalno brani nogom pokušaj rezerviste Armela Berbića. Gosti su pokušavali na sve načine da stignu do gola, ali odbrana Zeničana danas je bila na visokom nivou. Mogli su ofanzivci Fortune postići još koji gol, ali nisu bili koncentrisani u završnici. U 87.miniti još jedna fenomenalna odbrana golmana domaćih, Bujaka, koji je odbranio još jedan pokušaj iz blizine napadača Slavena. Do kraja nije bilo promjene i domaći su slavili sasvim zasluženo 2:0.

Nakon što su eliminisali iz Kupa zenički Čelik, Rudar iz Breze, te su za zelenim stolom prošli u duelu protiv Pofalićkog, današnja pobjeda je sigurno najveća u historiji kluba, jer im je donijela prolazak u 1/16 finala Kupa BiH, odnosno među najbolje 32 ekipe kada je u pitanju ovo takmičenje. Sigurno da ovi momci zaslužuju veliki aplauz i naklon do poda, a svi u klubu se nadaju da će u narednoj rundi takmičenja dobiti neku od ekipa iz Premijer lige, što bi bio najveći poklon za ovaj mladi klub iz Zenice.

Tekst i foto galerija E.Imamović



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno