Zenica

FOTO: Velika manifestacija tri zeničke srednje škole povodom Dana nezavisnosti

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:
FOTO: Velika manifestacija tri zeničke škole povodom Dana nezavisnosti- Dana 28.02.2022.g. godine, JU „Tehnička škola“, Zenica, JU „Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje“, Zenica i JU Srednja mješovita škola „Mladost“ u krugu škole organizovale su manifestaciju obilježavanja 1. marta – Dana nezavisnosti Bosne i Hercegovine.
Navedenoj manifestaciji prisustvovali su učenici i nastavnici navedenih škola, te gosti: predstavnici Ministarstva za obrazovanje, nauku, kulturu i sport ZDK, predstavnici Pedagoškog zavoda ZDK, pripadnici Policijske uprave Crkvice iz Zenice i pripadnici Oružanih snaga BiH iz Zenice.
Kroz sam program manifestacije vodili su nas učenici navedenih škola.
Nakon podizanja zastave od strane službenice Policijske uprave Crkvice g. Amele Delibašić i intoniranja himne u ime tri škole, odata je počast svim šehidima odbrambenog rata 1992. – 1995. godine. Riječi dobrodošlice prisutnim učenicima, nastavnicima i gostima uputila je direktorica JU „Srednja škola za stručno obrazovanje i radno osposobljavanje“ Zenica, Amira Fejzić.
Tokom manifestacije učenici su se predstavili kroz rad muzičkih i recitatorskih sekcija i slobodno možemo reći obogatili program. Oni su prenijeli važnu poruku mlađim naraštajima naše domovine kroz muzičke numere: „Zemljo moja“ i „Bolje sutra“, te recitacije o Bosni i Hercegovini, jednoj nam jedinoj domovini.
Tokom programa realizovan je i historijski osvrt na ovaj veliki i važan dan za Bosnu i Hercegovinu i njene državljane. To, poučno i inspirativno izlaganje, realizovao je prof. historije Mirza Hasagić.
Manifestacija je završena uz obraćanje i čestitku direktora JU „Srednja mješovita škola – Mladost“, g. Nihada Kamenjakovića, te stihove u interpretaciji naših učenika koje nose jasnu poruku:
Ostajte ovdje!… Sunce tuđeg neba,
Neće vas grijati ko što ovo grije;
Gorki su tamo zalogaji hljeba
Gdje svoga nema i gdje brata nije…


Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno