Ostali sportovi

FOTO: Velemajstoru Denisu Kadriću 21. šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex“–Zeničanin Goran Trkulja drugi

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

FOTO: Velemajstoru Denisu Kadriću 21. šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex“–Zeničanin Goran Trkulja drugi- Juče, 30.1. u Brezi je održan 21. jubilarni Memorijalni šahovski turnir „Meho Rahmanović-Mex 2021“, u organizaciji Šahovskog kluba „Preporod“ Breza, a u spomen na sjajnog brezanskog, ali i bh. šahistu Mehu Rahmanovića-Mexa.

Prvo mjesto osvojio je velemajstor Denis Kadrić iz Sarajeva sa 8,0 poena , drugi je bio Zeničanin IM Goran Trkulja sa 7,5, a treći Ekrem Koso iz Čapljine sa 6,5 poena.

Najbolji domaći igrač bio je Salih Dervišević sa 4,5 poena, 14.mjesto, a najbolji veteran Vladislav Prskalo iz Čapljine sa 4,5 poena, 16.mjesto.

Zeničani Halid Bajramović i mladi Dino Marković osvojili su 4,5 i 3,5 poena.

Na turniru je učestvovalo samo 27 igrača iz Bosne i Hercegovine i Srbije zbog epidemiološke situacije, od toga osam šahista sa titulama i to jedan velemajstor (GM), jedan internacionalni majstor (IM) i šest FIDE majstora (FM).

Igrao se Švicarski sistem od devet kola, tempo igre je bio 12 minuta po igraču.

Glavni sudija bio je IA Mirza Miralem, pomoćni sudija NA Muharem Višnjić, direktor turnira je bio Mustafa Šabić.

Pokrovitelji i donatori turnira bili su: Općina Breza i općinski načelnik Vedad Jusić, sudija Ustavnog suda FBiH Mustafa Šabić, Motel “Bosnia” Breza i Crveni križ općine Breza.

E.Imamović

Foto D.Marković/B.Miskić



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno