Ostali sportovi

FOTO: Velemajstor Dizdarević pobjednik turnira “Sjećanje na Muhameda Pašića”

Primaj prvi vijesti na viber - besplatno - PRIJAVI SE NA OVOM LINKU
Podijeli ovu vijest:

U organizaciji Šahovskog kluba Čelik iz Zenice, danas 30.12.2023.godine, u Zenici je održan memorijalni šahovski turnir “Sjećanje na Muhameda Pašića”.

Turnir se igrao u Šahovskom domu Zenica i na istom je nastupilo 45 takmičara. Ispred domaćina, prilikom otvaranja turnira, nešto više, biranim riječima, o Muhamedu Pašiću kazali su Vedad Šestić, predsjednik ŠK Čelik, Goran Trkulja, član uprave ŠK Čelik, velemajstor Milan Vukić iz Banja Luke, te Muamer Pašić, sin rahmetli Muhameda Pašića.

Nagradni fond iznosio je 700,00 KM i podjeljen je na 7 redovnih nagrada za sedam prvoplasiranih, te za specijalne nagrade, najuspješniji kadet (2005. i mlađi) i najuspješnija žena.

Nakon odigranih devet kola, velemajstor Emir Dizdarević osvojio prvo mjesto sa 7,5 bodova, sa šest pobjeda i tri remija. Od drugog do petog mjesta sa 6,5 poena plasirali su se Ahmed Buljubašić, Ahmed Ćorić, Dražen Radulović i IM Aleksandar Savanović. Šesto i sedmo mjesto su velemajstor Milan Vukić i Halid Bajramović sa po 6,0 poena. Redosljed sa istim brojem poena određen je na osnovu dodatnih kriterija.

Najuspješnija žena je Elma Kos sa 4,5 poena, a najuspješniji kadet je Muhamed Šišić sa 6 poena.

Igralo se devet kola po Švicarskom sistemu (kompjutersko parovanje). Tempo igre bio je 7 minuta + 3 sec. po igraču. Turnir će se rejtingovati kod FIDE za blitz Rapid rejting listu.
Direktor turnira bio je Vedad Šestić, glavni sudija IA Sejfudin Miskić, pomoćni sudija i operater NA Belmir Miskić.

E.Imamović
Foto E.Imamović i D.Marković



Strogo je zabranjeno preuzimanje sadržaja, vijesti, videa ili fotografija bez navođenja izvora i bez dozvole. Vlasnik materijala su Agencija za promociju PRmedia s.d. i portal Zenicablog, osim ako nije navedeno drukčije.

Kontakt sa portalom Zenicablog možete ostvariti:
email: [email protected]
Viber poruke: +387 60 355 8888
Facebook Inbox: https://www.facebook.com/Zenicablog/
Twitter: https://twitter.com/Zenicablog2010

Zadnje objavljeno